Harjoittelupaikka työmaalla – Taina opiskelee rakennusmestariksi

Nokialla sijaitsee Axbella Oy:n työmaakohde, jonka työnjohtajaharjoittelijana toimii Taina, 34.

Taina opiskelee rakennusmestariksi monimuotolinjalla Tampereen ammattikorkeakoulussa, ja harjoittelupaikka löytyi kätevästi WorkPowerin raksatiimin avustuksella. 

Tainan kiinnostus rakennusalan johtotehtäviä kohtaan heräsi vuosien saatossa, ja sen taustalta löytyy lapsuuden haave arkkitehdin ammatista. Rakennusalan ihmisläheisyys, konkreettisuus sekä yhteiskunnallinen merkittävyys ovat Tainalle tärkeitä asioita. 

Rakennusalan työpaikat työllistävät varmasti

Vuokratyöntekijäksi WorkPowerille Taina päätyi kesäkuussa 2020, ja työt alkoivat rakennussiivouksen parissa. Rakennusala oli Tainalle tietoinen päätös.

– Aloin pohtimaan aloja, joissa töitä riittää, kehittymis- sekä etenemismahdollisuuksia on tarjolla, ja jossa palkkakin olisi kohdillaan. Rakennusala oli helppo valinta, kertoo Taina alalle päätymisestään.

WorkPowerin sivulle Taina löysi tiensä sattumalta. Selaillessaan sivuja, hän huomasi kuinka paljon rakennusalan työpaikkoja on haettavissa, ja päätti itsekin laittaa hakemuksen sisään.

– Rekryprosessi Workilla meni tosi hyvin koronasta huolimatta. Pääsin käytännössä saman tien hommiin, ja jopa useammalle eri työmaalle, muistelee Taina nopeaa työllistymistään.

Lue lisää: Rakennusalan työpaikat kannattaa raksatiimin mukaan tsekata ympäri vuoden

Vuokratyö ja opinnot toimivat hyvin yhdessä

Taina on tehnyt opiskelujen ohessa töitä osa-aikaisesti, ja tutustunut useaan eri kohteeseen työkeikkojen myötä. Töiden ja opiskelujen yhdistäminen on sujunut ilman ongelmia.

– Opintojen ja vuokratyön yhdistäminen on todella hyvä combo. Vuokratyöntekijällä on vapaus tehdä töitä niin paljon kuin haluaa. Tarvittaessa pystyy panostamaan jossakin kohtaa enemmän opintoihin, ja jättämään työt hetkeksi vähemmälle, Taina kertoo.

Tainan mukaan vuokratyöntekijänä toimiminen näkyy arjessa ainoastaan työtuntien ja kilometrikorvauksien kirjauksessa. Ne tulee kirjata kahteen eri järjestelmään, muuten hän on työmaalla normaalisti yksi työntekijä muiden joukossa.

Rakennusalan työnjohtoharjoittelu sai alkunsa LinkedInin avustuksella

Kesän 2021 harjoittelun tultua ajankohtaiseksi, Taina otti yhteyttä WorkPoweriin. 

– Olin jo tehnyt WorkPowerin kautta töitä, ja menin sitten mainitsemaan, että harjoittelupaikka puuttuu. Sehän hoitui sitten WorkPowerin kautta. Yhdessä asiakkuuspäällikkö Matti Helinin kanssa otimme LinkedInin voiman käyttöön, ja sitä kautta se Axbella Oy:n työnjohtoharjoittelupaikka löytyi, kertoo Taina.

Taina sai kesäkuun alusta lähtien oman työmaan vastuulleen, jonka päivittäisiä asioita hän pääsi hoitamaan. Työnkuvaan kuului muun muassa:

  • aikataulutusta
  • tarjouspyyntöjä
  • perehdytyksiä sekä
  • yleisenä yhteyshenkilönä toimimista tilaajien ja valvojien keskuudessa

Monipuolisiin tehtäviin sisältyi myös materiaalien tilauksia, työntekijöiden ohjausta sekä pääurakoitsijalle kuuluvien raporttien ylläpitoa. Tämän lisäksi Taina pääsi osallistumaan kokouksiin, päivittämään yrityksen sisäisiä raporttipohjia, ja järjestämään jopa yrityksen virkistysillan. 

Työnjohtoharjoitteluaan Taina kuvailee kolmella sanalla: opettavainen, hektinen ja jännittävä. 

Varmista, kysy ja kirjaa ylös – myös puhelinkeskustelut kirjalliseen muotoon, on yksi tärkeimmistä opeista, minkä harjoittelun aikana sain. Aikataulutus sekä hyvä kommunikointi olivat myös suuressa roolissa. Pitää puhua ja tuumailla, mutta työn pitää myös edetä, kertoo Taina iloisesti kokemastaan.

Työnjohtoharjoittelija kannustaa kertomaan omista uratoiveista

Hakijoille, jotka haluavat tutustua rakennusalaan, on Tainalla pelkästään myönteistä kerrottavaa.

– Vuokratyössä pääsee näkemään useita eri työnantajia ja kohteita vaivattomasti, kertoo Taina vuokratyön eduista.

Vaikka työkeikat Tainan tapauksessa olivatkin verrattain pitkiä, olivat juuri vaihtelevuus sekä vapaus syitä lähteä vuokratyösuhteeseen. Monimuoto-opiskelun yhteyteen vuokratyö sopii hyvin, ja töitä voi tehdä joustavasti opintojen ohella. 

Lue lisää: Rakennusalan vuokratyössä ei kyllästy – Vaihtelevuus yllätti Patrikin ja Niinan

Kehittymishaluisia työntekijöitä Taina kehottaa kertomaan toiveistaan avoimesti.

– Kerro työmaalla rohkeasti toiveistasi. Minkälaisia töitä haluaisit tulevaisuudessa tehdä, ja mistä asioista toivoisit oppivasi enemmän? Osaaville tai vähintäänkin oppimishaluisille käsille löytyy aina töitä, ja motivaatio kyllä palkitaan, kannustaa Taina.

👉 Ota askel urallasi ja kurkkaa rakennusalan kesän harjoittelupaikat! Työnjohtoharjoittelijan paikkojen lisäksi löydät kauttamme myös haalariharjoittelijan kesätyöpaikat.

Artikkeli on osa sarjaa, jossa esittelemme kesän 2021 työnjohtoharjoittelijoitamme ja heidän kokemuksiaan työmaalta. Mikäli raksahommat on sun juttu, pidä itsesi ajan tasalla WorkPowerin rakennusalan harjoittelu- ja työpaikoista 🏗️