Rakennusalan työpaikat kannattaa raksatiimin mukaan tsekata ympäri vuoden🧐

Rakennustiimin Eva ja Teemu3

Rakennusalan työpaikat työllistävät vuodenaikaan katsomatta, joten WorkPowerin raksatiimillä on täysi vauhti päällä. Matilla on asiakkuuksia talonrakennusfirmoista LVIS-alan toimijoihin ja infra-alan yrityksiin, HR:n Lindalla on tarjota hakemuksen jättäneille monta eri uramahdollisuutta, ja asiakkuuspäällikkö Joona maalailee rakennusalan jatkuvan työllistymisen mahdollisuuksista. Lue, mitä tiimi alan työmahdollisuuksista kertoi ja hae heti mukaan!

Linda hei, kenelle rakennusalan työt sopivat?

– Erityisesti sellaisille henkilöille, jotka haluavat nähdä omien kättensä jäljen, motivoituvat onnistumisista ja haluavat kehittyä rakennusalalla. Kenelle tahansa, joka haluaa tehdä fyysistä työtä, HR-konsultti Linda Pölkki vastaa Jyväskylästä.

Nykyaikana rakennetaan läpi vuoden, joten töitä riittää. Sen lisäksi alalla on tarjolla sesonkihommia, kuten lumityöntekijöiden keikat tai viherrakennusalan tehtävät keväästä syksyyn. Miten rakennusalan työpaikkoihin sitten pääsee käsiksi? 

– Omia vahvuuksia kannattaa työnhaun yhteydessä tuoda esiin, esimerkiksi harrastusten kautta. Periksiantamattomuus, halu oppia ja hyvä asenne työntekoon ovat tervetulleita piirteitä. Lisäksi jos vapaa-ajalla on tullut oltua remonttihommissa tai vaikka metsurina metsässä, niin kaikki sellainen kokemus on eduksi, rohkaisee Linda.

🏗️ Kaikki rakennusalan avoimet työpaikat
👷‍♂️ Työpaikat rakennusala Tampere
👷‍♀️ Rakennusalan töitä Uusimaa
👷 Rakennusalan työpaikkoja Keski-Suomessa

Vuokratyöntekijät viihtyvät alalla entistä pidempään

Asiakkuuspäällikkö Matti Helinin mukaan sadat asiakkuudet ympäri Suomen ovat opettaneet erilaisista toimintaympäristöistä ja asiakkuuksista paljon. Se näkyy myös työntekijöiden viihtyvyydessä.

– Meillä on kokemusta rakennusalalta jo vuodesta 2003, joten tässä on opittu tuntemaan eri asiakkaiden yrityskulttuuri, ja millaisia tekijöitä kukin arvostaa. Lisäksi vuokratyöntekijät viihtyvät henkilöstövuokrausyrityksissä entistä pidempään, joten tunnemme työntekijätkin paremmin. Pitkä kokemuksemme helpottaa huomattavasti työpaikkojen ja tekijöiden yhdistämistä, huikkaa Matti WorkPowerin Tampereen toimistolta.

– Mukavaa kehitystä on, että asiakasyritysten yksittäisistä tekijätarpeista on tullut jatkuvia kumppanuuksia, ja joillakin työmailla työntekijöistä jopa puolet saattaa olla vuokratyöntekijöitä, sen aiemman yhden henkilön sijaan. Sama työntekijä saattaa kiertää yhden tietyn asiakkaan työmaita vuodesta toiseen, kertoo Matti yhteistyön kehittymisestä.

Rakennustiimin Eva ja Päivi3
Helsingin rakennustiimin asiakkuuspäällikkö Eva Kuikka ja HR-konsultti Päivi Seitz

Rakennusalan työpaikat mahdollistavat uralla etenemisen

WorkPowerin Joona Jokinen Helsingin toimistolta ennakoi, että rakennusalan kasvaessa, erilaisten uusien osaajien ja eritoten moniosaajien tarve tulee tulevaisuudessa vain lisääntymään.

– Matka valmiiksi taloksi tai puistoksi on muutakin kuin, mitä näemme työmailla. Rakennusten ja pihojen eteen on tehty huomattava määrä taustatyötä. Esimerkiksi materiaalit ostetaan aina jostain ja toimitetaan työmaille. Lista eri ammattilaisista, jotka työskentelevät rakennusalan ympärillä on loputon, toteaa Joona.

Työmaat tarvitsevat toimiakseen tukitoimintoja ja useita eri ammattilaisia, kuten

 • varastoja
 • kuljetusliikkeitä
 • myyjiä
 • varastomiehiä
 • hallintoa
 • insinöörejä
 • rakennusmiehiä ja
 • työnjohtoa

Rakennusalan työpaikka ei tarkoita vain rakennusmiehen tehtäviä. Alalla pääset kehittymään työtehtävissä, joissa koet juuri oman osaamisesi ja ominaisuutesi olevan hyödyksi.

🚧 Jätä avoin työhakemus rakennusalan töihin

Työt rakennusprojektien parissa houkuttelevat uusia tekijöitä ja vanhoja osaajia

Sopivan rakennusalan työpaikan voi WorkPowerilta löytää sekä alasta vasta kiinnostunut että työkokemusta jo kerännyt osaaja. Pääset aluksi rakennuksille töihin esimerkiksi

 • rakennussiivouksen
 • raivauksen
 • kantokeikkojen tai
 • muiden avustavien töiden pariin

Oikeanlainen asenne ja hyvä fyysinen kunto riittää. Rakennusalan työt tarjoavat myös hyvät etenemismahdollisuudet.

– Rakennusalalla etenet hankkimalla mahdollisimman paljon työmaakokemusta. Ota ensin vastaan helpompaa työtä, mutta haasta itseäsi oppimaan uutta. Tee työ kuin työ hyvin, mutta ole kunnianhimoinen, ja uskalla pyytää myös vaativampia tehtäviä. Omatoimisuus, lisätehtävien pyytäminen ja reippaus ovat hyviä valtteja matkalla rakennusalan ammattilaiseksi, WorkPowerin Linda listaa.

Lentävän startin rajennusalan töihin voit saada myös rekrykoulutuksen kautta.
LUE LISÄÄ: Rekrykoulutus tarjoaa rakettimaisen lähdön uudelle uralle

Myös erityisosaamiselle on rakennusalalla kysyntää. Töitä on tarjolla muun muassa:

 • laatoittajille
 • lattianpinnoittajille
 • kirvesmiehille
 • torninosturinkuljettajille/asentajille ja
 • maanrakennusalan osaajille

Töitä tai harjoittelujakson pääsee WorkPowerin kautta tekemään kätevästi myös opiskelujen ohessa. Olipa kyseessä rakennusalan opintoihin kuuluvaan työnjohtoharjoittelu, rakennusalan perustutkinnon harjoittelu tai talotekniikkaan liittyvä harjoittelu, WorkPowerin verkosto ja valtakunnalliset asiakkuudet ovat helposti vuokratyöntekijöiden hyödynnettävissä.

LUE LISÄÄ: Harjoittelupaikka työmaalla – Taina opiskelee rakennusmestariksi
LUE LISÄÄ: Rakennusalan harjoittelupaikat WP-fiiliksellä – Rony toimi työnjohtoharjoittelijana Lempäälässä

Tampereen rakennustiimin asiakkuuspäällikkö Matti Helin

Vuokratyön palkka ja vaihtelevat tehtävät kiinnostavat

Raksatiimi kertoo, että palkkaus on alalla kohdallaan, vuokratyöntekijöiden palkan ollessa vähintään työehtosopimuksen mukainen. Esimerkiksi aloittelevien rakennusaputyöntekijöiden minimipalkka on 11,27 €/h. Tulot kasvavat oman kehittymisen ja kokemuksen myötä.

Rakennusalan työt vaihtelevat paljon työntekijän toiveiden ja elämäntilanteen mukaan. Työkomennus voi alkaa päivän kantokeikasta, ja johtaa viikkojen tai kuukausien työkeikkaan. 

Meillä on paljon rakennusalan vuokratyöntekijöitä, jotka ovat työskennelleet meillä vuosia, aina välillä työmaata vaihtaen. Positiivinen palaute ja työntekijöiden kokemukset työmailta ovat meille tärkeitä, sillä me aidosti välitämme siitä, miten meidän työntekijät voivat. Asiakasyrityksiin vakinaistuu lopulta jopa 10-20 % vuokratyöntekijöistä, Linda kertoo työntekijöiden viihtymisestä ja mahdollisuuksista. 

LUE LISÄÄ: Rakennusalan vuokratyössä ei kyllästy – Vaihtelevuus ja uuden oppiminen yllättivät Patrikin ja Niinan

Raksatiimi valvoo etujasi ja kirittää ura-askeliasi

Työntekijöiden tukena olemisen merkityksen allekirjoittaa myös asiakkuuspäällikkö Joona.

– Olemme päässeet viimeisen kolmen vuosikymmenen aikana kipuamaan rakentamisen paraatipaikalle, ja kehittyneet liiketoimintamme jokaisella osa-alueella. Yrityksen selkäranka eli työntekijät ja heidän hyvinvointinsa on aina ollut meille yksi tärkeimmistä asioista. Siihen haluamme panostaa jatkossakin, kertoo Joona raksatiimistä.

Tiimi huolehtii siitä, että työntekijöille on oppimismahdollisuuksia tarjolla niin käytännössä kuin erilaisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Tulevaisuus näyttää mukavan työntäyteiseltä, ja alan käänteet 18 hengen tiimi on valmis ottamaan vastaan oppimishaluisena.

– Vaikka olemmekin kehittäneet toimintaamme hurjasti vuosien saatossa, emme ole vieläkään valmiita. Maailman muuttuessa, myös meidän tulee kehittyä, muistuttaa Joona positiivisena.

Raksatiimi rekrytoi tälläkin hetkellä ympäri Suomen. Tänään on hyvä hetki katsoa viimeisimmät rakennusalan työpaikat ja hakea meille hommiin! 👷 🏗️