Rakennusalan vuokratyössä ei kyllästy – Vaihtelevuus ja uuden oppiminen yllättivät Patrikin ja Niinan

Patrik ja Niina vaihtoivat sähkö- ja hevosalan hommat rakennusalan vuokratöihin. Mikä on saanut heidät viihtymään WorkPowerilla – ensiksi mainitun seitsemän kuukautta, jälkimmäisen peräti kahdeksan vuotta?

Tampereen keskustassa sijaitsevan kerrostalotyömaan portaissa käy vilinä. Hissiä ei tällä työmaalla ole, vaan kahdeksankerroksisen talon yläkerroksiin on kiivettävä jalkavoimin.

Ylimmän kerroksen jälkeen portaat vaihtuvat rakennuksen katolle johtaviin tikkaisiin. Katolta avautuu aurinkoinen näkymä Tampereen ylle – ja siellä on WorkPowerin vuokratyöntekijänä työskentelevän Patrikin tämänaamuinen työpiste.

Alun perin sähköalalle kouluttautunut Patrik päätyi rakennusapulaisen tehtäviin seitsemän kuukautta sitten alettuaan kaivata vaihtelua tutuksi käyneille asennustöille.

“Selailin netissä rakennusalan työpaikkoja ja löysin WorkPowerin työpaikkailmoituksen. Soitin suoraan ilmoituksessa olevaan numeroon ja jo seuraavalle päivälle saimme sovittua haastattelun. Kaikki kävi siis nopeasti”, Patrik muistelee.

“En ole kyllästynyt hetkeksikään”

Sähköalalla työskennellessään Patrik teki töitä useilla rakennustyömailla ja pääsi seuraamaan sivusta myös rakennustyöntekijöiden arkea. Rakennusalan tehtävät vaikuttivat Patrikin mielestä mukavan monipuolisilta, ja omien kokemusten kautta mielikuva on vain vahvistunut.

“Joskus työtehtävät saattavat vakiintua hetkeksi, jos työskentelee samalla työmaalla pidempään. Yleensä kuitenkin jo viikon-parin päästä löytää itsensä taas aivan toisenlaisista hommista. Vaihtelevuus onkin ollut positiivisin yllätys tällä alalla. En ole kyllästynyt hetkeksikään”, Patrik iloitsee.

Tykkään, kun töitä on laidasta laitaan eri tyyppisissä kohteissa ja vastaan tulee kokonaan uudenlaisia juttuja.

“WorkPowerilla olen päässyt perinteisten raksahommien lisäksi myös maanrakennustyömaille. Tykkään, kun töitä on laidasta laitaan eri tyyppisissä kohteissa, ja vastaan tulee kokonaan uudenlaisia juttuja, joita ei ole aiemmin päässyt kokeilemaan.”

Monipuolisten tehtävien lisäksi myös mukavat työkaverit ovat saaneet Patrikin viihtymään työssään. WorkPowerin työntekijöitä saattaa samalla työmaalla olla kerralla isompikin joukko, ja heihin on ollut helppo tutustua.

“Kynnys mennä juttelemaan on matalampi, kun tietää, että on sama työnantaja ja sen myötä jotain yhteistä. Monen työmailta tutun kaverin kanssa tulee pidettyä yhteyttä ja vaihdettua kuulumisia myös vapaa-ajalla.”

Kahdeksan vuotta sitten aloitetut kesätyöt jatkuvat edelleen

Niina on viihtynyt rakennusalan tehtävissä WorkPowerilla jo kahdeksan vuotta.

Kaksi kerrosta Patrikia alempana, talon seitsemännessä kerroksessa, tapaamme rakennussiivoojana työskentelevän Niinan. Niina kertoo kerroksen olleen vielä hetki sitten aivan mullin mallin ja katsoo nyt tyytyväisenä työnsä jälkeä. Lavat, laudat ja laatikot ovat säntillisessä järjestyksessä ja lattia puhtaaksi imuroitu.

“Tulin alun perin WorkPowerille kesätöihin, mutta ne vähän venyivät, kun totesin viihtyväni näissä hommissa. Ja siitä tämä onkin vain jatkunut ja jatkunut”, jo kahdeksan vuotta WorkPowerin vuokratyöntekijänä työskennellyt Niina nauraa.

Hevosalalla tehdään paljon käytännön hommia, ja ajattelin, että rakennustöissä saattaisi olla samaa tekemisen meininkiä.

Rakennusalalle nyt 33-vuotias Niina päätyi hetken yliopistossa opiskeltuaan ja todettuaan, ettei ala tuntunut omalta. Tuolloin hevosen omistanut ja paljon hevosten parissa työskennellyt Niina kaipasi työltään edelleen käytännönläheisyyttä ja fyysisyyttä.

“Hevosalalla tehdään paljon käytännön hommia, ja ajattelin, että rakennustöissä saattaisi olla samaa tekemisen meininkiä. Tykkään siitä, että työ on ruumiillista ja päivän liikunnat kertyvät työn ohessa.”

Vuokratyö tuo vapautta niin arkeen kuin lomiinkin

Niinan mukaan yksi parhaista asioista WorkPowerilla on ollut mahdollisuus vaikuttaa omaan työntekoon esimerkiksi kohteisiin, joissa työskentelee. Kahdeksan vuoden aikana hän onkin päässyt työskentelemään hyvin erityyppisillä työmailla.

“Omia suosikkejani ovat olleet pienemmät työmaat, pääsee tekemään astetta monipuolisemmin erilaisia hommia pelkän siivouksen lisäksi. Olen kuitenkin viihtynyt hyvin erilaisissa kohteissa – ja silloin kun en, on aina järjestynyt jokin toinen paikka”, Niina kertoo.

Niinan henkilökohtaisia suosikkeja ovat pienet työmaat, joilla pääsee tekemään monipuolisesti erilaisia tehtäviä.

Vuokratyön joustavuus näkyy myös työajoissa. Patrikin mukaan niin vapaapäiviä kuin pidempiäkin lomia on mahdollista pitää itselle sopivina ajankohtina, ja arjessa työvuorot on vaivatonta sopia muut menot huomioiden.

“Esimerkiksi opintojen ohella WorkPowerilla työskentelevä kaverini on pystynyt sopimaan työvuorot halutessaan pelkästään viikonlopuille. Itselläni taas on säännöllinen työaika seitsemästä puoli neljään, mikä sopii omaan rytmiini ja helpottaa arjen suunnittelua.”

Helppoa ja sujuvaa työntekoa

Sekä Patrikin että Niinan mielestä WorkPowerilla työskentely on ollut ennen kaikkea äärimmäisen helppoa ja sujuvaa. WorkPowerin yhteyshenkilöt ovat olleet aina valmiita kuuntelemaan ja huomioimaan vuokratyöntekijöiden toiveet.

“Olen tykännyt WorkPowerilla siitä, että kaikki on aina sujunut hirveän mutkattomasti. Toimistolla tulee käytyä tai työntekijöille soiteltua aina, kun herää jotain kysyttävää. Siellä on aina todella hyvä suhtautuminen asioihin ja kaikesta pystyy sopimaan”, Niina kiittelee.

Myös Patrik kiteyttää WorkPowerilla työskentelyn helppouden muutamaan, yksinkertaiseen lauseeseen.

“Jos on ollut kysyttävää tai on tarvinnut apua, olen aina saanut WorkPowerilta vastauksen. Mitään ongelmia ei ole ollut. Hommat ovat hoituneet juuri niin kuin pitääkin.”

Uusimmat artikkelit suoraan sähköiseen postilaatikkoosi? Kyllä kiitos!

Emme tuki postilaatikkoasi spämmillä, me lupaamme.