Rakennusalan kesätyöt – hyvät työvuorot ja tulot houkuttelevat tekijöitä 👷

Rakennustyöläinen työmaalla

Rakennusalalla tapahtuu aina. Työn alla on ympäri vuoden uusia asuntoprojekteja, saneeraus- ja korjauskohteita, toimistoja, maanteitä, rautateitä ja kauppoja, joten alan ammattilaisista on kysyntää. Rakennusalan kesätyöt tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia tulevaisuuden alalla, ja WorkPower työllistää tulevana kesänä yli 100 osaajaa alan eri tehtäviin. Oletko sinä yksi heistä?

Kesätöistä urapolulle – rakennusala työllistää nuoria

Monipuolisella rakennusalalla voit luoda pitkän uran vaihtelevissa tehtävissä. Saat jalan oven väliin jopa ilman koulutusta, kun haet kesätöitä rakennusalalta, ja hyppäät hommiin esimerkiksi rakennusaputyöntekijäksi tai rakennussiivoojaksi. 

Kaikissa kohteissa tarvitaan myös useita eri osaamistaustan omaavia ammattilaisia, kuten:

  • muurareita
  • laatoittajia
  • kirvesmiehiä
  • raudoittajia
  • sähköasentajia
  • elementtiasentajia
  • suunnittelijoita
  • työn- ja projektinjohtajia

WorkPowerin kesätöissä pääset tutustumaan rakennusalaan ruohonjuuritasolla, ja kehittämään omaa ymmärrystäsi eri työvaiheista. Kokemuksen karttuessa, voit toiveidesi mukaisesti päästä työskentelemään haastavammissa työtehtävissä, ja kartuttaa näin omaa osaamistasi.  

Rakennusala on iso nuorten työllistäjä, ja se poikkeaa ikärakenteeltaan monista muista toimialoista. Alle 25-vuotiaita kerrotaan alalla työskentelevän enemmän kuin millään muulla toimialalla. Nuorena kesätöistä hankkimasi käytännön kokemus, eri tehtävistä ja työvaiheista, antaa arvokasta tietämystä alasta sekä valmentaa ylipäänsä työelämää varten. 

Voit siis olla vielä kokematon keltanokka, joka etsii omaa juttuaan tai jo tavoitteita itselleen työelämässä asettanut opiskelija, joka tähtää esimerkiksi työnjohtajan, työmaainsinöörin ja työnjohtoharjoittelijan tehtäviin. Jokainen kesäduuni tuo arvokasta käytännön kokemusta ja varmuutta työllistymiseen tulevaisuudessa.

Rakennusalan töihin hakeutuu yhä uusia osaajia

Rakennusalan työt keräävät hakuihin uusia kiinnostuneita, sillä alan tulevaisuuden näkymät sekä varmuus työllistäjänä on huomattu.

– Rakennusalan maine varmana työllistäjänä on kasvanut. Alalle hakeutuu edelleen runsaasti alan ammatti- ja korkeakouluopiskelijoita tai alasta kiinnostuneita. Lisäksi korona-aika on tuonut alanvaihtajia esimerkiksi ravintola-alalta ja terveydenhuoltoalalta. Säännöllinen työaika ja hyvä palkkaus toimii hyvänä houkuttimena, kertoo Katja Metsäkylä WorkPowerin raksatiimistä.

Perinteisesti miesvaltainen ala on murroksessa myös sukupuolijakauman osalta, sillä yhä useammat naiset ovat viime vuosina kiinnostuneet rakennusalan tarjoamista mahdollisuuksista, ja löytäneet paikkansa rakennusalan osaajien joukosta.

Rakennusalan kesätyöt – rekrytointiprosessi

Kesätöiden makuun pääset WorkPowerilla erittäin sujuvasti. Klikkaa itsesi rakennusalan kesätyöpaikkojen keskelle, fiilistele ja valitse omiin kesäsuunnitelmiin sopiva tehtävä. Sen jälkeen ilmoitat meille hakemuksella, mikä paikka kiinnostaa.

1. Lähetä hakemus

Täytä hakemus kesätyöilmoituksesta löytyvästä linkistä. WorkPowerin HR-koordinaattori valitsee haastatteluihin valittavat työnhakijat.

2. Haastattelu

WorkPowerin HR-koordinaattori sopii kanssasi sinulle sopivan haastatteluajan. Työhaastattelut tehdään videohaastatteluina. Tarvittaessa järjestämme toisen haastattelukierroksen asiakkaalla. Mikäli tässä kohtaa alkaa jo jännittämään, ei hätää, koostimme 👉 vinkit työhaastatteluun valmistautumiseen.

3. Työsopimuksen allekirjoitus ja perehdytys

Onneksi olkoon, hyvin meni! Sinut on valittu solmimaan työsuhde WorkPowerin kanssa. Me WorkPowerilla perehdytämme sinut kaikkiin hallinnollisiin asioihin, ja varsinaisesta työmaaperehdytyksestä vastaa asiakasyritys työmaalla. 

– Rakennusalan kesätöitä etsiessä kannattaa miettiä, mikä olisi juuri tähän kesään sopiva tai hyvä ja mielenkiintoinen tehtävä tai yritys jopa tulevaisuuden urapolkua ajatellen. Me työllistämme tulevana kesänä reippaasti yli 100 rakennusalan kesätyöntekijää, opastaa Katja WorkPowerin Tampereen toimistolta.

– Voit suorittaa myös esimerkiksi haalariharjoittelun tai työnjohtoharjoittelun kauttamme. Yhdellä hakemuksella pääset joka tapauksessa mukaan kymmenien eri yritysten valintaprosesseihin, Katja lisää. 

Suorita työturvallisuuskortti verkossa – kesätöitä rakennusalalta tarjolla

Työturvallisuuskortin avulla pääset kiinni moniin rakennusalan tehtäviin. 

Korttikursseja tarjotaan nykyään päivittäin verkossa. Olethan tarkkana siitä, että kurssi on työturvallisuuskorttikeskuksen hyväksymä. Löydät koko Suomen kurssitarjonnan (etänä tai läsnä) osoitteesta www.tyoturvallisuuskortti.fi.

Miksi rakennusalan kesätöihin?

👷 Kesätöissä kasvatat osaamista ja luot kontakteja – työllistyt helpommin tulevaisuudessa. 

🤝 Hyvä kesäduunari saa mitä todennäköisemmin tarjouksen pidemmästä pestistä! 

😎 Saat työkokemuksen lisäksi hyvät tienestit kesän rientoihin. 

🎯 Pääset töihin kiinni asenteella. Tarvitset vain työturvakortin, et aikaisempaa kokemusta. 

☀️ Raksaduuneissa työskentelet ulkona, ja nautit Suomen suvesta. 

🥳 Työt ovat pääsääntöisesti arkisin päivävuorossa. Viihdy viikonloppuvapailla! 

Löysitkö meiltä jo oman 👉 kesäduunisi? Raksatiimi odottaa hakemustasi!