Henkilöstövuokrausalan ammattilaiset neuvottelussa.

Henkilöstövuokraus

Henkilöstövuokraus mahdollistaa pikaisten henkilöstötarpeiden paikkauksen, mutta se toimii myös rekrytointikanavana työnantajille. Moni tekijöistämme työllistyy lopulta asiakasyritykseemme. Kokemuksemme ansiosta tunnistamamme eri toimialojen erityispiirteet sekä työnkuvat, ja omalta osaltamme pidämme huolen, että asiakkaillemme riittää tekijöitä.

Työvoiman vuokraus - turvallinen ratkaisu työnantajalle

Henkilöstövuokraus on yhä useammalle työnantajalle strateginen valinta, joten henkilöstövuokrausyritykset ovat vahva työllistäjä sekä kasvun että epävarmuuden aikoina.

Henkilöstöpalvelualan suhdannenäkymät tekivät jälleen keväällä merkittävän kasvuloikan. Samoin rekrytointipalveluiden liikevaihto on kasvanut edellisvuodesta lähes 40 % (HPL, 2021).

Työvoiman vuokraus tarjoaa työnantajille riskittömämpiä henkilöstöratkaisuja, tilapäisesti tai pysyvästi. Luotettava henkilöstövuokrauskumppani on arjessa mukana, tukemassa asiakkaiden menestystarinaa.

 

 

Henkilöstövuokraus on yritykselle vaivaton tapa hallita vaihtelevia resurssitarpeita sekä työllistää silloinkin, kun työvoimatarpeen lopullista kestoa ei tiedetä tai töiden jatkuvuudesta ei ole varmuutta.

Yhä suositumpia ovat myös henkilöstövuokrausyritysten asiantuntijuutta hyödyntävät rekrytointipalvelut, kuten suorarekrytointi, jossa työntekijä työllistyy suoraan yritykseen.

Näiden kahden vaihtoehdon lisäksi moni vuokratyöntekijänä aloittanut osaajamme päätyy asiakasyrityksen omaksi työntekijäksi. Työvoiman vuokraus antaa sekä työnantajalle että työntekijälle mahdollisuuden testata yhteensopivuus käytännössä.

Miksi henkilöstövuokraus kannattaa?

 1. Henkilöstövuokraus mahdollistaa oikea-aikaisen resursoinnin.
 2. Pääset hyödyntämään WorkPowerin tehokasta rekrytointiprosessia ja laajaa osaajaverkostoa.
 3. Henkilöstövuokrauksen hinnoittelun myötä henkilöstökulujen ennustettavuus ja kustannustehokkuus paranee.
 4. Työnantajamielikuvasta huolehtiminen rekrytointiprosessin osalta on WorkPowerin osaavissa käsissä.
 5. Seuraava vakituinen työntekijäsi saattaa aloittaa vuokratyöntekijöiden joukossa.
 6. Saat henkilöstövuokrauksen avulla tarvittaessa ulkoista erityisosaamista tiimiisi.

Vuokratyöntekijä töihin - vaikka jo huomiseksi

 • Kerro meille työntekijätarpeesi
 • Kun henkilöstövuokrauksen tarve on pikainen, kartoitamme heti työvalmiina olevista vuokratyöntekijöistä sinulle sovitun määrän ehdokkaita.
 • Mikäli henkilövuokraus koskee myöhäisempää ajankohtaa, hyödynnämme osaajapankin lisäksi valtakunnalliset tai alueelliset ilmoituskanavat sekä kumppaniverkostot.
 • Henkilöstövuokrausalan ammattilaisina, haastattelemme potentiaalisimmat hakijat, ja esittelemme heistä sopivimmat sinulle.
 • Saat meiltä tarvittaessa tukea rekrytointiprosessin jatkoon tai mahdollisiin henkilöarviointeihin.
 • Sinä teet asiakkaana lopullisen valinnan rekrytoitavasta työntekijästä.

WorkPowerin henkilöstövuokraus – ota yhteyttä
Helsinki ja pääkaupunkiseutu, Turku, Tampere, Jyväskylä ja muu Suomi

Opas henkilöstövuokrauspalveluiden käyttöön

Työelämä on jatkuvassa muutoksessa, työurien saadessa uusia muotoja ja osaajista kilpailemisen kiristyessä. Muutos on näkynyt myös rekrytointipalveluita tarjoavien yritysten palvelutarjonnassa. Työnantajien haasteisiin pystytään vastaamaan yhä räätälöidymmin.

Lue oppaasta, miten henkilöstövuokrausyritys auttaa työnantajia työvoimapulan ehkäisemisessä.

Lataa opas!

Mitä henkilöstövuokraus maksaa?

Henkilöstövuokrauksen hinta muodostuu markkinointiin ja vuokratyöntekijän rekrytointiin liittyvistä sekä työsuhteen aikaisista kuluista, kuten palkkakustannuksista.

Henkilövuokrauksen kokonaishintaan vaikuttaa rekrytoinnissa sovellettava työehtosopimus, työsuhteen pituus sekä palkka.

Itse rekrytoinnista ja työsopimuksen solmimisesta maksat ulkoistettavan kokonaisuuden huomioon ottaen vähän, mutta hyödyt paljon.

Henkilöstövuokraus hinnoitellaan alakohtaisesti

Lopullinen hinnoittelu riippuu henkilöstötarpeesta sekä alasta, ja muodostuu sen mukaisesti, millaisen prosessin asiakasyritys haluaa henkilöstövuokraussopimukseen sisällyttää.

Asiakasyritys maksaa henkilöstövuokrauksesta vasta siinä vaiheessa, kun työntekijä on löytynyt ja työsuhteessa. Rekrytointivaiheessa ei asiakasyritystä vielä veloiteta.

Henkilöstövuokrauksen kautta motivoitunutta vuokratyövoimaa tiimiin

Henkilöstöpalveluyritysten liiton tekemän vuokratyöntekijätutkimus (HPL, 2018) kertoo, että henkilöstövuokrauksen kautta saat tiimiisi innostuneen ja motivoituneen osaajan. Tutkimukseen vastasi yli 7000 vuokratyöntekijää, ja vastanneista jopa 70 % ilmoitti olevansa innostunut työstään. Perustöitä tekevän palkansaajan luku on hieman pienempi.

👉 Onko työelämän käänteitä käsittelevä Vain Työelämää -sarjamme jo tuttu? Ajatuksia henkilöstövuokrausalan kehityksestä löydät 1. jaksosta.

HPL:n tekemät tutkimukset paljastavat, että vuokratyöntekijöiden mielipiteet henkilöstövuokrausta kohtaan ovat kehittyneet myönteiseen suuntaan ylipäänsä, sillä 88 % tekijöistä suosittelisi vuokratyötä tuttavilleen.

Tutkimusta tukee myös oma kokemuksemme. Henkilöstövuokrausalan ammattilaisina WorkPowerilla haluamme omalta osaltamme olla vaikuttamassa siihen, että toisilleen sopiva yritys ja työntekijä kohtaavat.

Henkilöstövuokraus toimialalta toiselle

Tuhansia työntekijöitä - toimialakohtaista osaamista

Henkilöstövuokraus on ydinosaamistamme. WorkPowerilla on valmiit yhteydet tuhansiin ammattilaisiin, joiden joukosta kartoitamme juuri yritykseesi ja avoimeen tehtävääsi sopivan tekijän, tiimin tai tuuraajan. Mikäli sopivaa osaajaa ei alueellisesti löydy, laajennamme hakua, ja etsimme muuttohalukkaita ehdokkaita koko Suomen alueelta tai jopa ulkomailta.

Ole yhteydessä

Henkilöstövuokrausfirma WorkPowerin työntekijöitä.