Rekrytointiyritys WorkPowerin Jonna ja Mira.

Suorarekrytointi - näin rekrytointiyritys tukee osaajahakuasi

Rekrytointiyritys WorkPower toimii työnantajan tukena useilla eri toimialoilla. Suorarekrytointi on kysytty palvelu, kun halutaan paikata osaajavaje nopeasti tai yrityksen osaamisprofiilia halutaan täydentää. Lataa opas rekrytointipalveluiden ulkoistamisesta, ja lue lisää sivuiltamme.

Mitä suorarekrytointi tarkoittaa?

Suorarekrytointi-termiä käytetään toimeksiannosta, jonka rekrytointiyritys saa työnantajalta, lähtiessään hakemaan yrityksen toiveiden mukaista työntekijää heidän palkkalistoilleen. 

Miten rekrytointi etenee?

Työnantaja saa heti pääsyn potentiaalisiin hakijoihin laajan verkostomme ja kontaktien kautta. Rekrytointiyrityksenä hyödynnämme vuosien alakohtaisen osaamisen rekrytoinnista sekä markkinoinnista, ja takaamme asiakasyrityksille vaivattoman rekrytointiprosessin. 

Esittelemme sopivimmat hakijaehdokkaat palkkaavalle työnantajalle, joka tekee lopullisen valinnan ehdokkaiden joukosta.

Lataa opas rekrytointipalveluiden käyttöön

Kerromme rekrytointioppaassa tiivistetysti:

 • palvelut, joita rekrytointiyritys tarjoaa
 • miksi rekrytointi kannattaa ulkoistaa
 • millä kaikilla rekrytoinnin osa-alueilla hyödyt ajallisesti
 • mitä työkaluja ja kanavia suorarekrytoinnissa on käytössä 
 • tehokkaan rekrytointiprosessin vaiheet

Lataa rekrytointiyrityksen käytännöistä kertova opas täyttämällä sivulta löytyvä lomake, ja lue lisää sivuiltamme.

Lähettämällä lomakkeen annat meille luvan tallentaa ja käsitellä tietojasi. Voit peruuttaa suostumuksesi mahdollisiin markkinointiviesteihin kyseisten viestien kautta.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Milloin rekrytointi kannattaa ulkoistaa?

Suorarekrytointi on kannattava valinta silloin, kun yritys joutuu jatkuvasti miettimään, mistä työntekijöitä oikein löytää tai tarve on äkillinen. Syitä työvoimapulaan on monia:

Kilpailu työntekijöistä on kovaa tietyillä aloilla ja alueilla, joilla kysyntä työntekijöistä on selkeästi kovempi kuin osaavien työnhakijoiden määrä.

Vähäinen määrä alan osaajia tulee esiin erityisesti tehtävissä, jotka edellyttävät tiettyä erityisosaamista. Osaajien saatavuus voi olla rajallista jo koulutusmahdollisuuksista johtuen.

Korkea työvoiman vaihtuvuus on haaste erityisesti nuorten ikäluokkien töissä, mikäli yritys ei ole siihen varautunut. Kun jatkuva tarve tunnistetaan, osataan sitä myös ennakoida.

Väestön ikääntyminen ja eläköityminen voi johtaa osaajapulan syntymiseen tietyillä aloilla.

Alueelliset haasteet näkyvät syrjäisillä alueilla, missä työtehtävä vaatii päivittäistä läsnäoloa.

Työnantajabrändi ei ole houkutteleva silloin, kun yrityksellä on haasteita houkutella osaavia työntekijöitä esimerkiksi palkkauksesta, eduista tai urakehitysmahdollisuuksista huolimatta.

Kulttuurinen yhteensopivuus on tänä päivänä tärkeää työntekijälle. Työnhakijat ovat kiinnostuneita tietyistä arvoista, kulttuurista tai työympäristöstä, mitkä vaikuttavat työpaikan houkuttelevuuteen.

Suorarekrytointiyritys tietää mistä etsiä

Sopivimmat rekrytointikanavat käyttöön

Rekrytointiyrityksillä on käytössään useita keinoja ja kanavia sopivien työnhakijoiden löytämiseen. Valinnat räätälöidään sen mukaan, millaisia työpaikkoja ja osaajia etsitään. Kanavat, joissa kohtaamme päivittäin työnhakijoita, ovat muun muassa:

 • työnhakuportaalit
 • yhteistyöverkostot
 • osaajapankki
 • sosiaalinen media
 • yhteistyö koulutuslaitosten kanssa
 • verkkomainonta
 • suorahaku
 • rekrytointitapahtumat

Kun taustalla on tuhansia onnistuneita rekrytointeja eri aloille, on asiantuntemus avuksi, kun mietitään osaajien löytämistä sekä kiinnostuksen herättämistä asiakasyritystä sekä tehtävää kohtaan. Lataa opas sivulta ja lue lisää.

Suorarekrytoinnin asiantuntija Susanna.

Näin onnistut rekrytoinnissa - rekrytointiyritys ja yhteistyö

Työnantajan onnistuminen rekrytoinneissa ulkoisen kumppanin kanssa, riippuu paljon myös siitä, kuinka sujuvasti työnantaja ja rekrytointiyritys pystyvät tekemään yhteistyötä. Kun molemmat osapuolet luottavat toisiinsa, on yhteistyö mukavaa ja rekrytointiprosessi tehokkaampi.

6 askelta rekrytoinnin onnistumiseen rekrytointikumppanin kanssa 

Koostimme alle muutamia vinkkejä, joiden avulla yritys voi varmistaa tehokkaan yhteistyön rekrytointiyrityksen kanssa.

 1. Varmista, että rekrytointiyritys ymmärtää tarkasti yrityksen tarpeet, tehtävän vaatimukset, ja millaista osaamista ja persoonallisuutta yritys etsii uudelta työntekijältä. 
 2. Määrittele yhdessä yhteiset tavoitteet, aikataulut ja vastuut suorarekrytoinnille. Tämä auttaa varmistamaan, että rekrytointiprosessi etenee sujuvasti ja tehokkaasti, kuten haluat.
 3. Pidä halutessasi yhteyttä rekrytointiyritykseen ja keskustele rekrytoinnin etenemisestä. Palaute- ja keskustelutilanteet sovitaan usein jo alussa, ja ne auttavat varmistamaan, että yrityksesi tarpeet ja odotukset täyttyvät.
 4. Ole tarvittaessa valmis tarkentamaan tehtävän vaatimuksia ja ehdokasprofiilia rekrytointiprosessin edetessä. Tietty joustavuus voi auttaa löytämään entistä paremmin yrityksellesi sopivia ehdokkaita.
 5. Anna palautetta suorarekrytoinnin edetessä. Yhdessä käydyt keskustelut ja arviot auttavat valitsemaan parhaiten yrityksellesi sopivia ehdokkaita.
 6. Vaikka rekrytointiyritys hoitaa suuren osan rekrytointiprosessista, ole aktiivisesti mukana keskusteluissa ja päätöksenteossa. Sinulla on paras tietämys yrityksesi kulttuurista ja tarpeista.

Suorarekrytoinnin hinta asiakasyritykselle

Suorarekrytoinnin kustannukset vaihtelevat asiakasyrityksen toimeksiannosta eli työntekijätarpeista, tehtävän vaatimuksista ja alueellisista eroista riippuen. 

Rekrytointiyrityksen tarjoamat rekrytointipalvelut, kuten mahdolliset kampanjat, hakijoiden seulonta, haastattelut, henkilöarvioinnit ja muut hakuun sisällytettävät palvelut vaikuttavat lopulliseen hintaan. 

WorkPower antaa aina suorarekrytointi-takuun. Toimeksianto on riskitön, sillä maksat vasta, kun työntekijä teille löytyy. Kysy lisää toimialasi asiakkuuspäälliköltä.