Miten saada kesätöitä? – 7 askelta parhaaseen kesäduuniin

Enää ei tarvitse miettiä, miten saada kesätöitä, sillä me WorkPowerilla koostimme listauksen, jonka avulla kesätyöhaaveista tulee totta. Lue ja toimi!

7 askelta kesätöihin

 1. 🕔 Ole ajoissa liikkeellä
 2. 🤔 Kartoita sopivin työtehtävä/ala
 3. 📢 Verkostoidu ja julista toiveesi maailmalle
 4. 💯 Hyödynnä vuokratyöyrityksen kesätyömahdollisuudet 
 5. 🧐 Käy läpi työnhakuportaalit ja yritysten omat kanavat
 6. 📱Valjasta sosiaalinen media kesätyön hakuun
 7. 📄 Panosta hakemukseen ja haastatteluun

Selkeät askeleet unelmiesi kesätöihin, vai mitä? Seuraavissa kappaleissa saat tarkemmat vinkit kesätyöhakusi edistämiseen.

🕔 Aloita kesätöiden etsiminen hyvissä ajoin

Vaikka kesätyön löytäminen on mahdollista myös kesän kynnyksellä, se ei välttämättä ole yhtä helppoa. Suurin osa kesätyöpaikoista täytetään jo useita kuukausia ennen kesäsesongin alkua. 

Virittele itsesi siis hyvissä ajoin kesätyöhakujen pariin, jotta pääset nappaamaan oman kesäpestisi isommasta valikoimasta. 

🤔Kartoita elämäntilanteeseen sopiva kesätyöpaikka

Mitä enemmän laajennat hakuasi, ja olet avoin erilaisille kesätöille, sitä todennäköisemmin nappaat itsellesi mukavan kesäduunin.

Alkuun kannattaa kuitenkin miettiä, millaisen työn ensisijaisesti haluaisit. Jos esimerkiksi haluat vaihtaa uraa tai hankkia uusia taitoja, kesätyö on täydellinen paikka aloittaa. Uuden kesäduunin avulla voit testata uutta työympäristöä tai alaa ilman pitkäaikaista sitoutumista.

Monet yritykset tarjoavat lähtötason kesätyöpaikkoja (harjoittelupaikkojen lisäksi). Saatat saada mahdollisuuden työskennellä yrityksessä, jossa olet aina halunnut, vaikka itse tehtävällä ei ole paljoakaan tekemistä uratavoitteidesi kanssa. 

Kesätyö voi avata uusia ovia yrityksen muihinkin tehtäviin tulevaisuudessa

Toisaalta saatat löytää kesätyön yrityksestä, joka ei uran kannalta erityisesti kiinnosta. Työ itsessään voi silti antaa sinulle hyvän käytännön kokemuksen tehtävistä, joiden parissa haluat työskennellä tulevaisuudessakin.

Pohdi siis ensin, millainen kesätyö hyödyttäisi sinua parhaiten, mutta ole avoin eri vaihtoehdoille, vaikka ne eivät täydellisesti toiveitasi vastaakaan.

Teollisuustiimin Timo, Noora ja Jaana
Hyödynnä verkostoasi kesätyömahdollisuuksien kasvattamiseksi!

📢 Verkostoitumalla kesätyömahdollisuudet kasvavat

Muista, että mitä useampi henkilö tietää kesätyöpaikan etsimisestä, mahdollisuutesi kesätyöpaikan saamiseen kasvavat. 

Kerro läheisille, naapureille, ystäville sekä opiskelutovereille, millaista kesätyötä etsit. Mikäli opiskelet, myös koululta kannattaa tiedustella heidän mahdollisia yhteistyökumppanuuksia kesätöiden suhteen. 

Ilmoita kesätöiden metsästämisestä sosiaalisessa mediassa, ja pidä huoli, että oma profiilisi on kunnossa.

LUE LISÄÄ: Työnhaku somessa

💯 Hae kesätöitä henkilöstövuokrausyrityksen kautta

Henkilöstövuokrausyritysten kautta saatat hakea yhdellä hakemuksella montaa eri kesätyöpaikkaa samalla. 

Kesän lähestyessä on yrityksillä tarjolla enemmän määräaikaisia työpaikkoja. Jotta pääset kunnolla kilpailuun mukaan, on yksi hyvä keino olla suoraan yhteydessä WorkPoweriin.

Meillä on useita pitkäikäisiä asiakkaita alalla kuin alalla, joten jos kokemuksesi, osaamisesi tai ennakkoluuloton asenne sopii juuri tietylle asiakkaallemme, voit olla varma, että olemme sinuun yhteydessä. 

Se täydellinen kesätyö saattaa olla meillä jo haussa. Kiinnostaisiko kesätyöpaikka esimerkiksi seuraavilla aloilla?

 • Rakennusala
 • Kuljetusala
 • Logistiikka-ala
 • Terveydenhuolto
 • Teollisuus

👉 Kesätyömahdollisuuksia selailemaan

🧐 Hyödynnä työnhakuportaalit ja yritysten omat kanavat

Verkko on täynnä työpaikkasivustoja, jotka voivat auttaa käynnistämään kesätyönhaun. Sivustot, kuten Oikotie, Jobly.fi ja Duunitori ovat vain muutamia suosittuja vaihtoehtoja kesätöiden hakemiseen.

Voit selata kesätöitä toimialan tai ammatin, etsimäsi työpaikan tyypin (kuten vakituinen tai määräaikainen) mukaan, ja etsiä avainsanoilla (kesätyö) tai lauseilla, mikä rajaa tulokset nopeasti sopiviin tarjolla oleviin kesätöihin.

Mikäli kärkyt tietyn toimialan yritysten kesätöitä tai jopa ihan tietyn yrityksen kesätyöpaikkoja, pidäthän huolen, että seuraat heidän verkkosivuja ja markkinointikanavia, jotta tiedät, milloin on aika toimia ja lähettää hakemus.

WP360-tiimin Berit puhelin kädessä2
Valjasta myös sosiaalinen media käyttöösi kesätyöhaussa.

📱Seuraa ja vuorovaikuta sosiaalisessa mediassa

Vaikka työnhakuportaalit ja henkilöstövuokrausyritysten kanavat ovat loistava lähde kesätöiden etsimiseen, älä unohda olla itse aktiivinen kesätyömahdollisuuksien kartoittamisessa.

Sosiaalinen media tarjoaa parhaat mahdollisuudet levittää sanaa siitä, että kesätyön hakeminen on sinulle ajankohtaista.

Suurin osa yrityksistä käyttää sosiaalista mediaa avoimien työpaikkojen ilmoittamiseen. Olemalla aktiivinen, näytät, että olet valmis panostamaan sen sopivimman kesätyöpaikan löytymiseen.

 • Seuraa sinua kiinnostavia yrityksiä.
 • Kerro omalle verkostollesi, että etsit kesätöitä.
 • Kysele verkostoltasi kesätyömahdollisuuksista tai hyvistä kesätyökokemuksista.

📄 Panosta hakemukseen ja haastatteluun

Hyvä kesätyöhakemus kertoo osaamisestasi haettavaan työtehtävään liittyen sekä motivaatiosi hakea juuri kyseistä kesätyöpaikkaa.

Voit tehdä ensimmäisen version hakemuksesta jo siinä vaiheessa, kun olet päättänyt miltä alalta tai millaisia tehtäviä lähdet hakemaan. 

Kun selailet avoimia kesätyöpaikkoja, ja löydät tehtävän, johon haluat hakea, räätälöi hakemus vastaamaan ilmoitusta.

Saadessasi kutsun haastatteluun, on sinulla mahdollisuus näyttää työnantajalle, että todella haluat kyseisen kesätyön. Sen teet parhaiten valmistautumalla haastatteluun kunnolla.

LUE LISÄÄ: Vinkkejä työhaastatteluun – hallitse nämä työhaastattelukysymykset

Miten saada kesätöitä? Hakemalla heti! Klikkaa ja selaa 👉 WorkPowerin kesätyöt. Kesäisin kasvatat kokemuksen lisäksi myös tilipussiasi. WorkPowerin HR-asiantuntijat paljastivat, että kesätyön palkka takaa yllättävän hyvät ansiot.