Rakennusalan harjoittelupaikat WP-fiiliksellä – Rony toimi työnjohtoharjoittelijana Lempäälässä

Miehen ajoi rakennusalalle lapsuudesta asti mukana seurannut kiinnostus tekniikkaa ja rakentamista kohtaan. Tällä hetkellä hän opiskelee kolmatta vuotta Tampereen yliopistossa rakennustekniikkaa.

Lempäälästä löytyvä Suoraman Elementti Oy:n toimitilasta löysimme työnjohtoharjoittelijana työskentelevän Ronyn, 22. Rakennusalan harjoittelupaikat eivät ole tälle miehelle olleet tiukassa, sillä muutaman vuoden vuokratyökokemus alalta johti rakennusalan opiskelijan tilanteeseen, jossa työnjohtoharjoittelua yllättäen tarjottiin.

Vuokratyö kasvatti rakennusalan ammattilaiseksi

Vuokratyösuhde WorkPowerin ja Ronyn välille tuli solmittua jo vuonna 2019, jonka jälkeen kokemusta kerrytettiin muun muassa haalariharjoittelun sekä muiden rakennusalan tehtävien muodossa.

 – Ennen WorkPowerille tulemista, mulla ei ollut rakennusalan työkokemusta lainkaan. Kuulin kaverilta, että teillä on hyviä hommia tarjolla, ja hän kehui teitä myös työnantajana, joten sitä kautta tuli itsekin haettua, muistelee Rony askeliaan kohti vuokratöitä.

Vaihtelevat työkeikat ovat antaneet Ronylle monipuoliset mahdollisuudet laajentaa omaa ammattitaitoaan rakennusalalla. Vuokratyön monipuolisuuden ansiosta monet rakennusalan työvaiheet ovat tulleet tutuksi kahden vuoden aikana.

–  Vuokratyösuhteen hyviä puolia on esimerkiksi vapaus vaikuttaa omiin työaikoihin ja siihen, millaisia työtehtäviä haluaa tehdä. Aina on löytynyt omaa osaamistasoa vastaavia työtehtäviä, mutta on päässyt myös haastamaan itseään ja oppinut samalla paljon uutta, kiittelee Rony.

Tarjottu työnjohtoharjoittelu aloitti uuden vaiheen uralla

Kun kesän 2021 alkupuolella Ronylle tarjottiin mahdollisuutta lähteä WorkPowerin kautta työnjohtoharjoitteluun, hän vastasi ennakkoluulottomalla asenteella myöntävästi.

Rakennusalan harjoittelupaikat ovat parhaimmillaan monipuolisia ja uusia taitoja opettavia kokemuksia. Ronyn oma harjoittelukokemus on hänen omien sanojensa mukaan ollut haastava, palkitseva sekä opettavainen. 

Haastavinta Ronylle on ollut sellaisten teknisten asioiden ymmärtäminen, mitä ei vielä ole tullut opinnoissa vastaan. Palkitsevinta taas on uusien asioiden oppiminen joka päivä.

– Työnjohtoharjoittelussa päivät vaihtelee aika paljonkin, ja yleisin työtehtävä on toimiminen tuotantotyöntekijöiden ja työnjohtajien välillä ikään kuin viestinviejänä, Rony kertoo.

Muihin tehtäviin lukeutuu muun muassa valmiiden elementtien mittatarkistukset sekä muita työnjohtoon liittyviä tehtäviä. Rony kokee, että aikaisemmasta rakennusalan työkokemuksesta on ollut paljon hyötyä harjoittelussa, sillä hän omaa jo kokemusta siitä, miten asiat tapahtuvat käytännössä.

 – Paras oppi työharjoittelusta on ollut huomata se, miten useista pienistä palasista yritys koostuu, ja kuinka ne kaikki nivoutuvat hyvin yhteen halutun lopputuloksen saavuttamiseksi, Rony iloitsee.

Rakennusalalla pärjää ennakkoluulottomuudella

Tulevalle syksylle sekä ensi keväälle Ronylla on suuria suunnitelmia. Hän aikoo panostaa kouluun täysipäiväisesti, ja suunnittelee katselevansa taas uusia työmahdollisuuksia ennen ensi kesää, myös WorkPowerin kautta. 

Työnjohtoharjoitteluaan suorittava Rony suosittelee oman kokemuksensa perusteella harjoittelun toteuttamista sekä työkokemuksen kartuttamista vuokratyösuhteen kautta.

– Itse ainakin kiitän WorkPowerin raksatiimiä luottamuksesta ja mahdollisuudesta päästä kokemaan tämä ensimmäinen työnjohtoharjoittelu. Jos jotain vinkkejä pitäisi rakennusalaan tutustuville antaa, niin sanoisin, että tarttukaa ennakkoluulottomasti kaikkiin haasteisiin, ja menkää eteenpäin hyvällä asenteella. Sillä pärjää hyvin, kehottaa Rony lopuksi.


Artikkeli on osa sarjaa, jossa esittelemme kesän 2021 työnjohtoharjoittelijoitamme ja heidän kokemuksiaan työmaalta. Mikäli raksahommat on sun juttu, pidä itsesi ajan tasalla WorkPowerin rakennusalan harjoittelu- ja työpaikoista 🏗️