Korkeakouluharjoittelu rakennusalalla toi Johanneksen WorkPowerille

Aivan Tampereen keskustan kupeesta löytyy Rakennus4:n työmaa, jossa työskentelee työnjohtoharjoittelija Johannes, 21, WorkPowerin vuokratyöntekijä. Rakennusalan koulutuksen edetessä Tampereen ammattikorkeakoulussa, oli korkeakouluharjoittelu Johanneksen seuraava etappi, ja harjoittelupaikka löytyikin kätevästi WorkPowerin asiakasyrityksen työmaalta.

Suvussa kulkeva rakennusmiesten veri sekä serkkupojan suositukset TAMKin rakennusmestarilinjasta saivat Johanneksen hakeutumaan aikanaan alan opintojen pariin. 

Aikaisempaa kokemusta rakennusalasta Johannekselta löytyi noin neljä vuotta, ja monipuolista työnjohtokokemustakin oli ehtinyt kertymään kiitettävästi. Työharjoittelu rakennusalalla kuuluu kuitenkin opintoihin, joten Johannes päätti hyödyntää WorkPowerin verkoston.

– WorkPowerilla on todella hyvät kontaktit muihin yrityksiin. Valikoima, mihin saattaa päästä harjoitteluun, on todella laaja, kertoo Johannes.

Työnjohtoharjoittelija löysi oman työmaansa nopeasti

Johanneksen matkan harjoitteluun polkaisi liikkeelle silmään sattunut ilmoitus Duunitorin sivuilla. Hakuilmoituksesta löytyi puhelinnumero, ja pikaisen soiton jälkeen pyörät alkoivatkin pyörimään täyttä vauhtia.

– Haastattelun jälkeen seuraavana päivänä mulle soitettiin takaisin, ja kerrottiin, että mut on palkattu WorkPowerille haalari harjoitteluun. En edes ehtinyt aloittaa tässä tehtävässä kun viikon päästä mut valittiinkin työnjohtoharjoitteluun Rakennus4 Oy:n työmaalle. Aiempi kokemus rakennusalalta mahdollisti työnjohtoharjoittelun haalariharjoittelun sijasta. Yleisestikin WorkPowerin kanssa on ollut todella helppoa toimia ja olla yhteydessä, kertoo Johannes.

Itse harjoittelukokemus on ollut Johanneksen mielestä nopeatempoinen ja helppo, mutta myös opettavainen.

Työnjohtaminen kaupunkiolosuhteissa on tuonut uudenlaisia haasteita, aiemmin maaseudun eri työmailla työskennelleelle Johannekselle. Tilan tarve on jatkuva, ja varastotila on kirjaimellisesti sanottuna kiven alla. Kuitenkin edessämme seisoo reipas, 21-vuotias työnjohtoharjoittelija, joka itsevarmoin ottein huolehtii työmaan johdosta korjausrakentamisen puolella.

Rakennusalan harjoittelupaikat tuovat kokemusta ja kontakteja

Ensimmäisessä vuokratyösuhteessaan oleva Johannes on itsekin päässyt ottamaan vastuuta ja ohjaamaan vuokratyöntekijöitä työmaalla.

 – WorkPowerin skaala on todella laaja, työntekijöiden kokemuksesta puhuttaessa. Tarjolla on todella osaavia heppuja, ja sitten on niitä hyviä apukäsiä mukaan toimintaan. Sieltä saa jokaiseen hommaan juuri sopivan ukon, kertoo Johannes kokemuksistaan.

Kesän korkeakouluharjoittelu on tuonut takataskuun mukavasti hyviä kontakteja sekä työkokemusta. Syksyllä Johannes aikoo panostaa opiskeluun, hänen odottaessa myös normaalielämän palautumista koronarajoitusten jälkeen.

Tulevaisuudessa häämöttää rakennusalan koulutuksesta valmistuminen sekä oman firman perustaminen. Ennen sitä, Johannes aikoo verkostoitua mahdollisimman hyvin, ja miettiä tarkemmin tulevan yrityksensä tukikohtaa.

Artikkeli on osa sarjaa, jossa esittelemme kesän 2021 työnjohtoharjoittelijoitamme ja heidän kokemuksiaan työmaalta. Mikäli raksahommat on sun juttu, pidä itsesi ajan tasalla WorkPowerin rakennusalan harjoittelu- ja työpaikoista 🏗️