Töitä opiskelijalle – valitse viikonlopputyö tai katso työpaikat opiskelijalle arjen ehdoilla 📅

WP:n Katrilla on töitä rakennusalan opiskelijalle.

Pääsitkö kesätöissä tienestien makuun, eikä opiskelijan budjetti houkuta? Ei huolta, sillä meillä on töitä opiskelijalle, joten pääset kiinni hitusen leveämpään elämään opiskelunkin ohella. Useilla toimialoilla on kysyntää osa-aikaisille työntekijöille, keikkatyöntekijöille tai viikonlopputöistä haaveileville. Monet työpaikat tarjoavat opiskelijalle mahdollisuuden määrittää omat työaikataulut, opintosi ja vapaa-aikasi priorisoiden. Kuulostaako toimivalta yhtälöltä? Hyvä. 👌 Lue lisää artikkelista.

Ennakkoluulottomuus ja asenne ratkaisee

Vaikka raha olisi suurin motivaattorisi, kun etsit töitä opiskelujen oheen, on fakta, että kaikenlaisesta työkokemuksesta on sinulle hyötyä opiskelujen jälkeenkin. Käyttäessäsi hieman harkintaa sopivan työn etsimisessä, saat parhaimmillasi monipuolisen alun urapolulle, tinkimättä opiskeluistasi. 

Mikäli tähtäimessäsi on jo nyt tietty toimiala, jossa haluat tulevaisuudessa edetä, tsekkaa ensimmäisenä avoimet osa-aikaiset työpaikat kyseiseltä alalta.

Kaikilla ei kuitenkaan tarvitse olla vielä urasuunnitelmat selvillä opiskeluaikoina, vaan ne voivat nimenomaan selkiintyä, kun kokeilet ennakkoluulottomasti erilaisia työtehtäviä. Usealla eri toimialalla on tarjota töitä opiskelijalle, joka ei vielä omaa juurikaan työkokemusta, mutta asenne on kohdallaan.

Työpaikat opiskelijalle – mitä töitä opiskelija voi tehdä?

Erilaiset asiakaspalvelutyöt sekä avustavat tehtävät sopivat hyvin opiskelijoille.

 • myyntiassistentti
 • erilaiset asiakaspalvelutyöt
 • henkilökohtainen avustaja
 • hoiva-avustaja tai lähihoitaja
 • kuljettaja
 • rakennusapulainen
 • tuotantotyöntekijä
 • kokoonpanija
 • varastotyöntekijä
 • tarjoilija
 • lastenhoitaja
 • festivaalityöntekijä
 • siivooja

Tutustu seuraavissa kappaleissa tarkemmin opiskelijoiden työmahdollisuuksiin eri aloilla.

Opiskelija kuljettajan työssä. Töitä opiskelijalle kuljetusalalta.
Kuljetusalalla saat oman, renkaiden päällä liikkuvan toimiston.

Viikonlopputyö opiskelijalle kuljetushommissa tai keikkatöitä logistiikan parissa

Kuljetuksen ja logistiikan työpaikat tarjoavat mielenkiintoisia rooleja henkilöille, jotka tykkäävät vaihtuvista maisemista ja fyysisistä työtehtävistä.

Mikäli kaipaat viikonloppuun sijoittuvia työtehtäviä, saatat työllistää itsesi esimerkiksi kuorma-autonkuljettajana, jonka tehtäviin kuuluvat erilaiset muuttokuljetukset niin kotitalouksille kuin yrityksillekin. 

Alalle toivotaan sekä kokemusta jo saaneita kuljettajia sekä uusia kuljetusalasta kiinnostuneita tekijöitä, joilla on voimassa oleva kuljettajakortti (C-kortti). Tehtäviin koulutetaan, ja myös tällä alalla on mahdollisuus työllistyä suoraan asiakasyrityksen palkkalistoille.

👉 Mikäli kuljetusala kuulostaa omalta jutulta, lue mitä kuorma-autonkuljettajina työskentelevät Patrick ja Sasa kertovat vuokratyöstä, ja miksi he ovat valinneet juuri WorkPowerin työnantajakseen.

Monipuoliset varastotyöt – ilta- tai aamuvuoroja

Varastotyöntekijän tehtävissä pääset näyttämään kyntesi erilaisissa fyysisissä tehtävissä, kuten tavaran vastaanottamisessa, lajittelemisessa, kuormien kokoamisessa, konttien purkamisessa tai trukilla työskentelemisessä. Töihin pääsee helposti käsiksi, mikäli asenne on kohdallaan, ja fyysinen työ tuntuu juuri sopivalta hommalta opintojen vastineeksi. 

Hoitoalan opiskelija tekee töitä.
Hoitoalalla tehdään tärkeää työtä.

Töitä opiskelijalle lähihoitajan tehtävissä

Lähihoitajaksi opiskelevat pääsevät valitsemaan työtehtävänsä omien kiinnostuksen kohteiden mukaan, sillä erilaisia työkohteita löytyy runsaasti, ja keikkatyö mahdollistaa työvuorojen sommittelun opintojen oheen.

Pääset halutessasi itsenäisen ja liikkuvan työn pariin, auttaessasi esimerkiksi kotona asuvia, arjessa tukea tarvitsevia asiakkaita. Vaihtoehtoisesti toimipaikkasi voi olla yksityinen, ikäihmisille suunnattuja palvelukoti, jossa tehtäviisi kuuluu perushoivan tehtävät sekä asiakkaan arjen tukitoimet. 

Voit pyrkiä työllistymään myös henkilökohtaiseksi avustajaksi, liikunta- tai kehitysvammaisille sekä mielenterveyskuntoutujille suunnattuihin hoivakoteihin tai asumispalvelukeskuksiin. Lähihoitajan keikkatyö tarjoaa parhaan mahdollisuuden päästä kartuttamaan monipuolisesti omia taitoja. Pääset tekemään töitä elämäntilanteeseen sopivalla tavalla, olipa hausssa hoitoalan työvuoroja arkeen tai viikonlopputyö.

Opiskelija tekemässä teollisuuden töitä.
Teollisuus tarjoaa paljon erilaisia työpaikkoja. Vaihtoehtoja on tarjolla myös alan uusille tekijöille.

Teollisuuden vuorotyö mahdollistaa vaihtelevat työajat

Teollisuuden työtarjonta on laaja, joten otimme esimerkiksi tuotantotyöntekijän tehtävät, jotka sopivat teollisuuden parissa ensiaskeleita ottavalle tekijälle. Työ linjastolla on aika itsenäistä, mutta työskentelet kuitenkin osana tiimiä. Linjastolla on useampia eri työpisteitä, joissa töitä suoritetaan usein seisten, esimerkiksi tuotteiden pakkaamista. 

Teollisuudessa voit valita aamu- ja iltavuorot tai viikonlopputyön

Teollisuudessa hommia tehdään aamu-, ilta-, ja yövuorossa, joten keikkatöitä on tarjolla maanantaista sunnuntaihin ja kaikissa eri vuoroissa. Voit ottaa  vuoroja vastaan silloin kuin ne sopivat omaan kalenteriin.

👉 Teollisuus on vahva työllistäjä, joten työntekijöitä tarvitaan ympäri vuoden. Lue, minkälaisia urapolkuja teollisuudessa on tarjolla.

Katja rakennustyömaalla_2
Raksan urapolulla vain taivas on rajana.

Rakennusalan työt houkuttelevat uusia tekijöitä jo opiskeluvaiheessa

Rakennusalan töitä on tarjolla runsaasti, ja ala onkin saanut yhä useammat nuoret sekä alanvaihtajat kiinnostumaan sen tarjoamista uravaihtoehdoista. Alalle pääsee työllistymään ilman aikaisempaa kokemusta, mikäli motivaatiota ja kiinnostusta alaa kohden löytyy. 

Voimassa oleva työturvallisuuskortti on tehtäviin työllistymisen edellytys, ja sen voit suorittaa tarvittaessa myös verkossa.

Esimerkiksi rakennusaputyöntekijänä työnkuvasi voi koostua muun muassa erilaisista kanto- ja raivaustöistä tai siivous- ja purkutöistä sekä muista rakennustyömaan avustavista tehtävistä. 

Rakennussiivoojana taas vastaat muun muassa raivaus- ja siivoustöistä sekä erilaisista suojaustöistä. Lisäksi saat olla mukana muissa mahdollisissa avustavissa tehtävissä, osaamisesi mukaan.

Töitä tehdään yleensä päivisin, ja voitkin työskennellä joissakin tehtävissä omien aikataulujesi mukaisesti joko koko- tai osa-aikaisesti. 

👉 Kiinnostaako raksaduunit tai rakennusalan harjoittelu WorkPowerin kautta? Lue rakennusmestariksi opiskelevan Tainan työnjohtoharjoittelusta, ja kuinka hän onnistui yhdistämään työn sekä opiskelun meidän avulla.

WP360-tiimin Heta
Työnantajat suorastaan kilpailevat taloushallinnon osaajista.

Taloushallinnon opiskelijalle riittää työpaikkoja 

Taloushallinnon töitä voit hakea myös alaa opiskellessasi, sillä jotkut taloushallinnon tehtävät sopivat hyvin uransa alussa oleville osaajille.

Talouden ammattilaisille on runsaasti kysyntää. Erilaiset taloushallinnon tehtävät sisältävät työskentelyä esimerkiksi reskontrien, palkanlaskennan, kirjanpidon tai raportoinnin parissa. Moneen työnkuvaan voi kuulua myös asiakaspalvelua sekä yhteistyötä sisäisten ja ulkoisten asiakkaiden kanssa.

Eri alojen töitä opiskelijalle – hae heti!

👉 Siinäpä toimialoilta esimerkkejä siitä, millaisia töitä opiskelijalle löytyy. Katso WorkPowerin avoimet työpaikat, ja nappaa oma viikonlopputyö tai keikkavuorot opiskelujen kylkeen! Ja hei, jos tuntuu siltä, että työpaikat opiskelijalle ovat juuri nyt vähissä, hyödynnä toimialojen avoimet hakemukset, ja kerro meille, mitä etsit.🧐 Meillä saattaa olla juuri asiakkaan kanssa keskustelut käynnissä, sinulle sopivasta työtehtävästä.