Teollisuuden työpaikat 🏭 – avoimia työpaikkoja alan osaajille sekä aloittelijoille

Huomio työntekijät 📢 Teollisuudessa on jatkuvasti avoimia työpaikkoja tarjolla ympäri Suomen. Mikäli työllistyminen ja taloudellisesti turvatumpi tulevaisuus kiinnostaa, kannattaa ehdottomasti tarkistaa, mitä kaikkea WorkPowerin teollisuuden työpaikat pitävät sisällään. Tässä saattaa nimittäin olla se seuraava fiksu askel sinun urapolullasi.

Teollisuus on vahva työllistäjä – työntekijöitä tarvitaan ympäri vuoden

Teollisuus on toimialana arvokas työllistäjä, sillä se tarvitsee osaajia ja apukäsiä monipuolisiin tehtäviin ympäri vuoden. Pelkästään WorkPowerin tarjonnasta löydät satoja avoimia teollisuuden työpaikkoja kuukausittain.

Työllistämme työntekijämme sekä määräaikaisiin työtehtäviin että lyhyempiin keikkatöihin, avustamaan asiakkaitamme tilauspiikeissä tai muissa väliaikaisissa tarpeissa. Kesätöihin meiltä kysellään joka vuosi niin rautaisia ammattilaisia kuin vasta-alkajiakin. Asiakkaillemme olemme välittäneet kesätyöntekijöitä tänäkin vuonna aina trukkikuskista pakkaajiin ja maalareista toimistoassistentteihin.

Teollisuuden monipuolisuus onkin yksi alan suurimmista eduista. Voit urapolullasi olla missä vaiheessa tahansa, sillä reippaalle ja motivoituneelle tekijälle sekä alan osaajille on aina töitä tarjolla. Mikä mukavinta, hyvin usein määräaikaisena alkanut työtehtävä muuttuu pysyväksi työsuhteeksi asiakasyrityksessämme.

Tuotantotyöt ja metallityöt työllistävät aloittelijankin

Teollisuuden työpaikat pitävät sisällään myös toimenkuvia, joihin voit pyrkiä ilman aiempaa teollisuusalan työkokemusta. Monissa tehtävissä riittää se, että olet täysi-ikäinen, et vierasta fyysistä työtä, ja sinulla on jonkinnäköistä työkokemusta, esimerkiksi kesätöiden parista. 

Olipa aikaisempi työkokemuksesi sitten mansikanpoiminta, rakennusalan avustavat työt, kotitilan työt tai perheyrityksessä auttaminen, tärkeintä on, että olet hoitanut työsi mallikkaasti. Rekrytoijamme arvostavat sitä, että olet osoittanut sitoutumista työtehtävääsi jo aiemmin, oli aikaisempi työnkuvasi minkälainen tahansa. Vasta-alkaja voi saada kauttamme töitä esimerkiksi:

  • pakkaajana
  • tuotantotyöntekijänä
  • metallityöstökoneiden käyttäjänä tai
  • yksinkertaisissa kokoonpanotöissä
Teollisuustiimin Niina
Jyväskylän teollisuustiimin asiakkuuspäällikkö Niina Riikonen

– Se, että on osoittautunut motivoituneeksi ja ahkeraksi työntekijäksi jossakin aikaisemmassa tehtävässä, ja suoriutunut töistä hyvin, on jo hieno alku teollisuuteen työllistymiselle. Tämä pätee oikeastaan minkälaiseen työntekoon tahansa. Jos otat työn vastaan, hoida se reippaasti ja ylpeydellä loppuun asti, sillä se saattaa ratkaista seuraavan työpaikkasi, neuvoo teollisuuden asiakkuuspäällikkö Niina Riikonen WorkPowerilta.

Teollisuuden osaajista kilpaillaan – yhdellä hakemuksella haet montaa eri paikkaa

Alan ammattilaisille teollisuus tarjoaa monipuolisesti avoimia työpaikkoja valtakunnallisesti. WorkPowerin kautta työllistyessäsi pystyt itse vaikuttamaan siihen, kuinka vaihtelevia työtehtäviä otat vastaan, ja kartoittamaan minkälaiset toimeksiannot tukevat parhaiten elämäntilannettasi. Teollisuuden työpaikkoja on tarjolla muun muassa:

  • asentajille
  • hitsaajille
  • koneistajille 
  • teollisuusmaalareille ja 
  • särmääjille

– Meillä on pitkä kokemus teollisuuden alalta, ja se tarkoittaa, että tunnemme alan työnantajat hyvin. Yhdellä hakemuksella haet todellisuudessa useampaan eri työpaikkaan, sillä ajattelemme aina työntekijän osaamista ja vaihtoehtoja laajemmassa mittakaavassa. Monesti on käynyt niin, että työntekijä ottaa kiitollisena vastaan tehtävän, jota ei edes hakenut. Vaihtoehtoja on siis paljon, kertoo WorkPowerin Niina Riikonen teollisuuden osaajien työllistymisestä. 

– Vaikka meillä ei juuri nyt olisi sopivaa paikkaa auki, niin ammattitaitoisille, avoimen hakemuksen jättäneille työntekijöille kartoitamme koko ajan uusia vaihtoehtoja, ja usein asiakas kiinnostuukin hyvästä työntekijästä, vaikka akuuttia tarvetta ei sillä hetkellä olisikaan, Niina jatkaa.

Teollisuuden työpaikat – haastatteluissa kuukausittain yli 100 työnhakijaa 

Teollisuuden työpaikat täyttyvät HR-henkilöidemme toimesta ympäri vuoden. Teemme WorkPowerilla yli 1200 haastattelua vuodessa teollisuuden toimialan parissa. Kuukausitasolla se tarkoittaa jopa yli 100 haastattelua, sillä avoimia työpaikkoja alalla riittää.

Asiakkaamme tarjoavat myös vuokratyöntekijöille opastusta ja lisäkoulutusta tarpeen sekä tehtävien vaatimusten mukaan. Monesti, kun tunnistetaan työntekijän aito halu oppia, tarkoittaa se myös työnkuvan kehittymistä vaativampaan suuntaan töiden jatkuessa.

Onnistunut vuokratyö voi kääntyä vakituiseksi työsuhteeksi 

Pelkästään teollisuuden pariin WorkPower työllisti vuonna 2020 n. 500 tekijää, joista osa oli rekrytointeja suoraan asiakasyrityksiin. Teollisuuden parissa voit aloittaa vuokratyöntekijänä, mutta merkittävä osa vuokratyöntekijöistämme työllistyy vakituiseksi työntekijäksi asiakkaan palvelukseen vuokratyösuhteen päätyttyä.

Uran kehittyminen riippuu aina henkilön omista toiveista ja motivaatiosta. Ei ole olemassa mitään tiettyä polkua, mitä pitkin suurin osa työntekijöistä kulkee, mutta onnistuneita työntekijän ja työnantajan kohtaamisia on sitäkin enemmän. Oma kiinnostus on ratkaisevin tekijä vaihtelevien työtehtävien toimialalla.

Jotain kuitenkin kertoo se, että niin moni työntekijöistämme työllistyy suoraan asiakasyrityksiimme. Vuokratyö antaa parhaan mahdollisuuden sekä työnhakijalle, että työnantajalle testata yhteensopivuutta työelämässä.

Kun työnantaja tunnistaa tekijän kiinnostuksen työtä ja alaa kohtaan sekä halun oppia, opastusta yleensä annetaan ja työtehtävät kehittyvät, kuten palkkakin. Jokainen tehtävä kannattaa siis tehdä niin, että se toimii hyvänä referenssinä mahdollista seuraavaa uramahdollisuutta varten. Teollisuuden työpaikat tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia tälläkin hetkellä, joten tervetuloa töihin!

Uusimmat artikkelit suoraan sähköiseen postilaatikkoosi? Kyllä kiitos!

Emme tuki postilaatikkoasi spämmillä, me lupaamme.