Kirjanpitäjän työpaikat WorkPowerilta – kartoita tilitoimiston työpaikat ja muut uramahdollisuudet yhdellä hakemuksella

Teollisuustiimin Elina3

Kaikki kirjanpitäjät ja tehtävät muka samanlaisia? Ei pidä paikkaansa. Kirjanpitäjän työpaikat eroavat toisistaan yhtä paljon kuin työnantajat ja tekijätkin. Lue artikkelista, mitä työnhaussa kannattaa ottaa huomioon, ja kartoita tilitoimiston työpaikat sekä muut taloushallinnon uramahdollisuudet vain yhden hakemuksen avulla.

Kirjanpitäjän työpaikat vaihtelevat vastuualueiden ja toimialan mukaan

Kirjanpitäjien tehtävät vaihtelevat riippuen yrityksen koosta, toimialasta ja erikoistumisalueista. 

Esimerkiksi tilitoimiston työpaikat voivat pitää sisällään laajan kirjon kirjanpitäjän tehtäviä asiakkaiden taloushallinnon ja neuvonnan parissa, kun taas isommassa yrityksessä kirjanpitäjä saattaa keskittyä tiettyyn osa-alueeseen, kuten palkanlaskentaan tai kustannuslaskentaan. 

Joissakin kirjanpitäjän tehtävissä vaaditaan tiettyä erityisosaamista jo pelkästään toimialasta johtuen. 

Erilaisia kirjanpitäjän työpaikkoja

 • Avustava kirjanpitäjä
 • Palkanlaskija
 • Konsultoiva kirjanpitäjä
 • Sisäinen tilintarkastaja
 • Kansainvälisen kirjanpidon asiantuntija
 • Kirjanpidon ohjelmistoasiantuntija
 • Tilinpäätöstaitoinen kirjanpitäjä
 • Projektikirjanpitäjä
 • Veroasiantuntija
 • Kassavirta-analyytikko
 • Kiinteistökirjanpitäjä
 • Myyntilaskutuksen hoitaja

WorkPowerin kautta haetaan kirjanpitäjiä moneen eri rooliin. Tutki kirjanpitäjän työpaikat tai lähetä meille avoin hakemus, jossa kerrot osaamisestasi. Työnantaja-asiakkaamme kyselevät meiltä erilaisissa kirjanpitotehtävissä toimineita työntekijöitä jatkuvasti. 

Taloushallinnon työpaikat kauttamme.

Kirjanpitäjä – ota nämä asiat huomioon työnhaussa

Kirjanpitäjän avoimet työpaikat saattavat tehtävänkuvaukseltaan olla samankaltaisia, mutta itse hakuprosessissa pääset jo kyselemään sinulle tärkeistä tekijöistä, jotka erottavat työnantajat toisistaan. 

Yrityksen vaihto tai tilitoimiston työpaikat kiikarissa? – kysy näistä asioista 

Listasimme alle muutamia kysymyksiä, joiden avulla selvität, kuinka hyvin työnantajan kulttuuri ja käytännöt sopivat yhteen toiveidesi kanssa.

 • Toimenkuvaan liittyvät vastuut ja tehtävät?
 • Millainen IT-tuki yrityksellä on?
 • Onko työnantaja mahdollisesti kiinnostunut maksamaan KLT- tai PHT-tutkinnon?
 • Millainen palkkakehitys on tehtävässä mahdollinen?
 • Minkälaisia koulutusmahdollisuuksia työntekijöille tarjotaan?
 • Millaisen määrän asiakkaita tehtävänkuva sisältää?
 • Millainen on yrityksen mahdollinen ylityökäytäntö?
 • Onko työnantajalla etätyömahdollisuus tai hybridimalli käytössä?

Kun pääset työnantajan kanssa keskusteluun, on myös oleellista jutella siitä, miten päivittäinen työ on järjestetty. Millainen tuki kirjanpitotehtävissä on esimerkiksi arjessa mukana, ja ohjaavatko alaa tietyt säädökset, jotka vaikuttavat tehtävien hoitamiseen?

Paljonko kirjanpitäjä saa palkkaa? – kokemus ja toimiala vaikuttavat

Kirjanpitäjän palkka vaihtelee eri tekijöiden, kuten kokemuksen, sijainnin, yrityksen koon ja toimialan mukaan.

Aloittelevan kirjanpitäjän palkka

Noin 2 000 – 2 800 €/kk.

Kokemuksen ja vastuun kasvaessa tehtävän palkkaus voi asteittain nousta.

Tilinpäätöstaitoisen kirjanpitäjän palkka

Noin 2 500 – 3 500 €/kk.

Kokenut kirjanpitäjä: Noin 3 500 – 5 500 €/kk.

Erikoisasiantuntijat ja johtavat roolit: Yli 5 500 €/kk.

Lopullinen palkka vaihtelee eri työnantajien ja sijainnin mukaan. Huomioithan, että myös muut tekijät, kuten bonukset, työsuhde-edut ja lisäpätevyydet vaikuttavat kirjanpitäjän kokonaispalkkaan. 

Lisätietoa tehtäväkohtaisesta palkkauksesta saat avoimista työpaikkailmoituksista, ja rekrytoinnissa mukana olevalta WorkPowerin yhteyshenkilöltä.

Kirjanpitäjä ja asiakaspalvelu 

Asiakaspalvelutyö korostuu monessa roolissa, ja myös moni kirjanpitäjän työpaikka pitää sisällään asiakaspalvelua. Työnhaun yhteydessä onkin tärkeää kartoittaa, sopiiko tehtävän vastuut omiin toiveisiin.

Listasimme alle kirjanpitäjän tehtäviä, joissa hyvät viestintä- ja asiakaspalvelutaidot ovat toivottavia ominaisuuksia hakijalta.

 • Tilitoimistossa työskentelevän kirjanpitäjän asiakaspalvelutehtäviin kuuluu yhteydenpitoa asiakkaisiin, vastaamista heidän kysymyksiinsä, selvittelyä liittyen talousasioihin sekä neuvontaa kirjanpidon ja verotuksen aiheissa.
 • Kirjanpitäjä, joka vastaa myyntilaskutuksesta ja asiakasreskontrasta, on yhteydessä asiakkaisiin laskutukseen ja maksuihin liittyvissä asioissa. 
 • Palkanlaskijan työ sisältää palkkaneuvotteluja, tietojen päivitystä, lomapalkkojen käsittelyä ja muiden palkkaan liittyvien seikkojen selittämistä ja neuvomista.
 • Kirjanpitäjä toimii joskus myös yrityksen ja veroviranomaisten välillä. Tämä voi sisältää verotukseen liittyvien kysymysten selvittämistä asiakkaiden ja viranomaisen kanssa.
 • Kun yrityksen kirjanpito on ulkoistettu, kirjanpitäjä on usein yhteydessä asiakasyrityksen edustajiin raportoinnin, selvitysten ja taloudellisten asioiden läpikäynnin suhteen.
Asiakaspalvelutyö korostuu myös monissa kirjanpitäjän työpaikoissa.

Miksi tilitoimistoon töihin? 

Tilitoimistoilta löytyy monipuolisesti avoimia työpaikkoja taloushallinnon osaajille. Tilitoimistoissa on jatkuva tarve ammattitaitoisille työntekijöille, joilla on alalle sopiva tutkinto. Varsinkin tilinpäätöstaitoiselle kirjanpitäjälle on avoinna monia mahdollisuuksia.

Tulevaisuudessa tilitoimistot ovat entistä keskeisemmässä roolissa taloushallinnon ammattilaisten työllistämisessä, sillä yhä useammat yritykset ja julkishallinnon organisaatiot ulkoistavat taloushallintoaan.

Yritysten keskittyminen omaan ydinliiketoimintaan sekä kustannussäästöjen tavoitteleminen, tulevat kasvattamaan tilitoimiston työpaikkoja entisestään.

Tämänkaltaista osaamista kirjanpitäjältä vaaditaan

Kaikentasoisella osaamisella varustetuille kirjanpitäjille löytyy oma paikkansa, mutta koostimme yhteen yleisiä vaatimuksia, jotka toistuvat monissa asiakasyritystemme työpaikkailmoituksissa.

Tilitoimistoon hakevalta kirjanpitäjältä toivotaan

 • taloushallinnon prosessien ymmärtämistä
 • tilinpäätöstaitoa sekä muutaman vuoden työkokemusta kirjanpidon tehtävistä 
 • kokemus tilitoimistossa työskentelystä on etu
 • alalle soveltuvaa koulutusta, kuten tradenomi tai KTM
 • kokonaisuuksien hallintaa sekä huolellista työskentelyotetta 
 • asiakaspalvelutaitoja 
 • hyvät IT-taidot sekä järjestelmäosaamista
 • motivaatiota oman ammatillisuuden kehittämiseen 

Kirjanpitäjä työllistyy hyvin 

Kirjanpitäjän työllisyys on korkea, sillä heidän osaamisensa on keskeistä yritysten ja organisaatioiden toiminnalle. Talouteen liittyvät asiat ovat usein myös lakisääteisiä, mikä omalta osaltaan ylläpitää alan työllisyyttä.

Taloushallinnon työpaikat avaavat ovia monenlaisiin yrityksiin, ja työtehtäviä on tarjolla tilitoimistojen lisäksi sekä eri alojen yrityksissä että valtion, kuntien ja seurakuntien virastoissa ja erilaisissa järjestöissä. 

Lue lisää unelmatyöstä tilitoimistossa: Saara kävi läpi kaksi koeaikapurkua ennen unelmatyön löytymistä – ”Toivoisin ihmisten jättävän rohkeammin työn, joka ei tunnu omalta”

Saara Mäenpää vaihtoi sähköasennuksen taloushallinnon tehtäviin n. kymmenen vuotta sitten. Kuvat: Jarkko Relander

Asiakasyrityksissä on avoimia työpaikkoja kirjanpitäjille

WorkPowerin kirjanpitäjän työpaikat sijoittuvat asiakasyritysten nykyaikaisiin työympäristöihin, joissa sinulla on mahdollisuus kehittää ammattitaitoasi. Kirjanpidon lisäksi tilitoimistoasiakkaamme tarjoavat monesti uramahdollisuuksia muidenkin taloushallinnon tehtävien parissa. 

Automatiikan lisääntyminen on pitänyt huolen siitä, että kirjanpitäjän tehtäväkuva ei enää rajoitu ainoastaan rutiinitehtäviin, vaan pääset kehittymään muun muassa järjestelmien, robotiikan ja asiakaspalvelun parissa. Yhä useammalla asiakkaallamme myös kirjanpitäjän etätyö on osittain mahdollista.

WorkPower on tukenasi rekrytointiprosessissa, ja mikäli sinut valitaan tehtävään, pääset useimmissa tapauksissa suoraan asiakasyrityksemme palkkalistoille, perehdytyksen kautta. 

Aika ottaa uusi askel uralla? – parempia uramahdollisuuksia tarjolla

Tiedät varmasti, että sillä on väliä, missä, kenen kanssa ja millaisissa tehtävissä arkesi vietät. WorkPowerin avulla varmistat, että työnhaussa onnistaa ja vaihtamalla paranee.

Selaile kirjanpitäjän työpaikat ja hae heti, tai lähetä meille avoin hakemus, jossa kerrot millaiseen yritykseen ja toimenkuvaan toivoisit työllistyväsi. Yhdellä hakemuksella olet mukana useissa rekrytointiproseissamme, jossa kartoitamme puolestasi juuri sinulle sopivaa työmahdollisuutta.

Me alamme kartoittaa mahdollisuuksiasi uuteen, toiveitasi vastaavaan yritykseen ja tehtävään. 💻✨