Taloushallinnon työpaikat työllistävät eri kokemustason osaajia 📈

Mikäli numerot ja datan pyörittely on osaamisaluettasi, voit olla varma, että osaamistasi kaivataan. Teimme työnhaun alan osaajille entistä helpommaksi. Taloudentekijat.fi -palvelu tuo taloushallinnon työpaikat suoraan luoksesi. Riittää, että täytät palvelussa tietosi sekä sinua kiinnostavat tehtävät taloushallinnon saralla.

Nettipalvelu yhdistää taloushallinnon osaajat ja tilitoimistot

Taloushallinnon työpaikat pitävät sisällään yllättävän monia eri mahdollisuuksia, olitpa sitten vastavalmistunut merkonomi tai jo talouden parissa uraa tehnyt asiantuntija. Talouskuution ja WorkPowerin yhdessä toteuttama taloudentekijat.fi -palvelu keskittyy erityisesti tilitoimistojen tarjoamiin työmahdollisuuksiin taloushallinnon parissa.

Palvelu on tehty sekä työnantajalle että työnhakijalle mahdollisimman vaivattomaksi. Täytä lomake ja olet mukana useampien potentiaalisten työnantajien listauksissa. Palveluun rekisteröityminen on täysin maksutonta.

Kartoita osaamisesi kysyntä 

Vaikka olisit tällä hetkellä tyytyväinen työpaikkaasi, eikö olisi mukava katsoa mitä uramahdollisuuksia tulevaisuus saattaisi tarjota? Voit kartoittaa osaamisesi kysynnän kaikessa rauhassa, sillä profiilisi tiedot pysyvät anonyymina halutessasi. Henkilötietojasi ei luovuteta työnantajille ilman suostumustasi. 

Tilitoimistot tarjoavat sinulle avoimia taloushallinnon työpaikkoja puhtaasti oman osaamisesi ja työkokemuksesi perusteella. Voit siis helposti selvittää, kuinka moni työnantaja olisi kiinnostunut palkkaamaan juuri sinut osaksi omaa tiimiään.

Uramahdollisuuksia kirjanpitäjästä talouspäällikköön

Taloushallinnon ala on täynnä mahdollisuuksia, ja sinä itse määrität urasi suunnan. Merkonomien ja taloushallintoon suuntautuneiden tradenomien analyyttisyydelle ja ongelmanratkaisukyvyille on työmarkkinoilla aina tilausta.

Tällä hetkellä avoimet taloushallinnon työpaikat sisältävät tehtäviä mm. seuraavilla titteleillä:

  • kirjanpitäjä
  • controller
  • reskontranhoitaja
  • palkanlaskija
  • taloushallinnon assistentti
  • talouspäällikkö

Taloushallinnon toimenkuvien joukossa on myös monipuolisia asiakaspalvelutöitä. Yleensä hakijan osaamisen ja kiinnostuksen myötä roolin työtehtävät täsmentyvät. Asiakasrajapinnassa työskentelyn lisäksi asiakaspalvelutehtävät voivat sisältää esimerkiksi sisäisen laskennan tehtäviä tai taloushallinnon konsultointia.

Taloushallinnon työpaikat tarjoavat mahdollisuuden uralla etenemiseen

Taloushallinnon työt antavat mahdollisuuden oppia työssä, ja saadun kokemuksen myötä voit alkaa suunnittelemaan halutessasi myös seuraavia askelia urallasi.

Työuran alussa tuttuja taloushallinnon töitä ovat muun muassa kirjanpitäjä, ostoreskontranhoitaja ja talousassistentti. Olemalla aktiivinen oppija, vastuuta monesti lisätään, ja voit myös tietoisesti pyrkiä erikoistumaan jollekin tietylle osa-alueelle.

Myös kirjanpitäjän työpaikat saattavat erota toisistaan vaaditun erityisosaamisen tiimoilta. Voit erikoistua esimerkiksi kustannuslaskentaan tai verotukseen. Yhtenä etenemisvaihtoehtona on toki esimiesroolit, jossa esimerkiksi ohjaat vasta urallaan ensiaskeleita ottavien kirjanpitäjien työtä. 

Ammattinimikkeitä, jotka kertovat jo kokemusta alalta omaavasta osaajasta, ovat esimerkiksi kirjanpitopäällikkö, controller tai talouspäällikkö.

Harjoittelun ja työkokemuksen kautta voit kokeilla eri toimenkuvia

Taloushallinnon opintojen ja harjoittelujen yhteydessä saat käytännön taitoja lukujen hyödyntämisestä liiketoiminnassa, tilinpäätöstyöskentelystä ja työnantajien tarvitsemien kustannusten analysoinnista. 

Tämä kaikki antaa sinulle ison edun työnhaussa, haitpa sitten tilitoimistoon tai muun toimialan yritykseen. Numeroita ymmärtävälle ongelmanratkaisijalle on aina tarvetta pienessä tai suuressa yrityksessä. Eri aloilla toimivat työnantajat tarjoavat sinulle myös näyttöä siitä, mitä eroavaisuuksia tehtävän vastuissa voi olla, vaikka perusperiaatteet työnkuvassa olisivatkin samat. 

Tilitoimistotyöskentely tarjoaa kuitenkin parhaat opit käytännössä, sillä palvelemiesi asiakkaiden kirjo on yleensä laaja tai vastaavasti toimisto saattaa keskittyä tarkasti tietyn alueen erityisosaamisen. 

Ilmoita osaamisesi ja anna työnantajien kilpailla kiinnostuksestasi 

Mikäli siis taloushallinnon työpaikat on se kategoria, josta tiedät unelmapestisi tulevaisuudessa löytyvän, niin helpompaa työnhaku tai oman osaamisen kysynnän testaus ei enää ole. 

Talouskuutio tarjoaa yhteistyössä WorkPowerin kanssa työmahdollisuuksia tilitoimistojen maailmassa alkaen N-Y-T. Klikkaa palveluun, ja kerro meille minkälaisia urahaaveita sulla olisi tällä alalla mielessä. 💼