Teollisuus-työpaikat tarjoavat astetta parempia työtilaisuuksia 🎯

Teollisuus-työpaikat kattavat monipuolisen alan koko kirjon, ja tarjonnasta on välillä vaikea tunnistaa ne itselleen sopivat uramahdollisuudet. Työnhakija voidaankin WorkPowerin Niina Riikosen mukaan työllistää usein eri tehtävään, kuin mitä hakija lähti alunperin tavoittelemaan.

Niinan tiimi pitää nimittäin huolen siitä, että haastattelussa löytyvät motivaatiotekijät ja kiinnostuksen kohteet sopivat hakijan sekä työnantajan kesken varmasti yhteen.

Useita eri teollisuuden työpaikkoja – yksi hakemus

WorkPowerin HR-asiantuntijoilla on aina monta rautaa tulessa, ja yhdellä hakemuksella haet todellisuudessa useampaa eri työpaikkaa. Näin tapahtuu myös teollisuuden toimialalla. Teollisuuden tiiminvetäjä Niina Riikosen mukaan on hyvin yleistä, että työnhakija työllistyy ihan muuhun tehtävään, kuin mitä on alun perin hakenut. 

WorkPowerin teollisuustiimillä on antaa useita käytännön esimerkkejä, joissa työnhakija saikin työtarjouksen jopa paremmin omaa kiinnostustaan vastaavasta työtehtävästä. Niina listasi muutamia esimerkkejä tiimistään viime vuodelta.

Teollisuus-työpaikat – uusia uria ja täyskäännöksiä

Työelämä on käänteitä täynnä, ja yksi onnekas sellainen saattaa tapahtua jo hakuprosessin aikana. Niinan tiimin listauksessa ensimmäinen titteli on se, mitä teollisuuden työtehtävää henkilö itse haki, ja sen perässä työ, minkä työntekijä lopulta otti tyytyväisenä vastaan.

  • Rakennusapumies ➡ Metallityöntekijä
  • Muuttotyöntekijä ➡ Tuotantotyöntekijä puuteollisuuteen & trukkikuski
  • Ajoneuvoasentaja ➡ Raskaan kaluston asentaja
  • Tuotantotyöntekijä ➡ Kunnossapitoasentaja
  • Kokoonpanotyöntekijä ➡ Tuotannon kehitysprojektin veto
  • Kokoonpanotyöntekijä ➡ Lukkoasentaja
  • Varastotyöntekijä ➡ Työnjohtaja
  • Asiakaspalvelija tilitoimistoon ➡ Vientikoordinaattori
  • Taloushallinnon assistentti ➡ Kirjanpitäjä

– Haastattelussa hakija saattaa mainita jonkun seikan itsestään, joka yhtäkkiä saakin meidät tajuamaan, että henkilö on ihan täydellinen hakija toiseen yritykseen! Vaikka meillä ei olisi tälle yritykselle juuri sillä hetkellä toimeksiantoa avoinna, kartoitamme silti mahdollisuutta työllistyä sinne, Niina kertoo hakijan työllistymismahdollisuuksista WorkPowerilla. 

Myös eteneminen toisiin tehtäviin toimialan ja yrityksen sisällä saattaa tapahtua nopeastikin.

– Eräälläkin asiakkaallamme oli tänä vuonna sisäinen haku varastovastaavan tehtävään, ja meidän kauttamme muutaman kuukauden tuotantotyöntekijänä ollut henkilö haki sitä ja tuli valituksi. Hän pääsi siis etenemään jo vuokratyösuhteen aikana yrityksessä eteenpäin, kertoo Niina esimerkin teollisuuden etenemismahdollisuuksista.

Teollisuustiimin Timo ja Nelli
Yhdellä hakemuksella haet todellisuudessa useampaa eri työpaikkaa – myös teollisuuden ja tuotannon tehtävissä.

Työhaastattelussa kartoitetaan hakijan todelliset toiveet työpaikan suhteen

Niinan mukaan työhaastattelun tarkoitus on selvittää henkilön substanssiosaamista haettuun työtehtävään, mutta haastattelu on paljon muutakin. 

Käydyn keskustelun myötä kartoitetaan muun muassa henkilön motivaatiota, toiveita työpaikan suhteen sekä mahdollisuuksia myös muihin avoinna oleviin tehtäviin, nyt ja tulevaisuudessa.

– Jo ennen haastattelua mietimme hakijan etukäteen meille antamien tietojen perusteella, voisiko hän soveltua myös johonkin muuhun kuin hakemaansa tehtävään. Meillä on kymmeniä toimeksiantoja eri asiakkaillemme auki, ja tilanne elää koko ajan, Niina kertoo.

Joskus hakija ei välttämättä sovellu mihinkään sillä hetkellä avoinna olevaan työtehtävään, mutta sopiva työpaikka voi hyvinkin aueta myöhemmin. Niina kannustaakin jättämään työhakemuksen, vaikkei juuri sillä hetkellä sopivaa avointa paikkaa olekaan auki. Se oma uramahdollisuus saattaa ilmaantua hieman myöhemmin.

Lue lisää: Vinkkejä työhaastatteluun – hallitse nämä työhaastattelukysymykset

Teollisuuden työpaikat pitävät sisällään kesätöitä ja vakituisia paikkoja

Teollisuustoimiala on suuri työllistäjä, ja WorkPowerin teollisuustiimi palvelee vuosi vuodelta yhä useampia alan työnantajia. Se tarkoittaa monipuolisia uramahdollisuuksia työnhakijoille, ympäri vuoden.

– Pelkästään meidän aluetiimin vuoden 2021 tulokset kertoivat, että uusia asiakkaita oli tullut vuodessa hurja määrä lisää, 23, Niina iloitsee.

– Yritys muuttuu meidän asiakkaaksemme konkreettisesti vasta siinä vaiheessa, kun olemme löytäneet heille sopivan työntekijän HR-henkilöiden toimesta, joten luku kertoo, että myös sopivia hakijoita teollisuuden pariin löytyy, kertoo Niina kiitollisena.

Lue lisää: IT-alan opiskelija Juhon työkokemus karttuu opiskelujen ohella – “Teollisuudessa on aina töitä tarjolla”

Kesätöistä vakituiseen pestiin tai osa-aikaisiin töihin

Sinustako tekijä teollisuuteen? Teollisuuden avoimet työpaikat ja kesätyöpaikat ovat täynnä mahdollisuuksia sekä teollisuuteen alana vasta tutustuville kuin erilaisille ammattilaisillekin. 

Kesä tarjoaa mitä parhaimmat mahdollisuudet siirtyä uudelle alalle. Teollisuuden kesätöihin palkataan energisiä tekijöitä, ja pienempikin työkokemus riittää, kunhan työmotivaatiota löytyy. Toimialan lukuisat uramahdollisuudet varmistavat sen, että teollisuuden työt jatkuvat halutessasi kesän jälkeenkin.

Etsitpä vakituista työtä tai kunnon kesäansiot mahdollistavia teollisuuden työpaikkoja, nyt on aika hakea!