Patrick ja Sasa työllistyivät kuljetusalalle vuokratyöfirman kautta – torppaavat ennakkoluulot: ”Homma todella toimii”

Monella on ennakkoluuloja vuokratyötä kohtaan, mutta pitävätkö ne paikkansa? Kuorma-autonkuljettajina työskentelevät Patrick ja Sasa jakavat omat kokemuksensa vuokratyöstä ja kertovat kolme syytä hakea kuljetushommiin WorkPowerin kautta.

Katso avoimet paikat ja hae kuljetusalan hommiin »

Keltaisiin työtakkeihin sonnustautuneet kuorma-autonkuljettajat Patrick ja Sasa kurvaavat varikolle alkuiltapäivästä.

Elintarvikejakelussa työskentelevä Patrick on saanut kuorman jaettua Helsingin Kallion ruokakauppoihin ja ravintoloihin. Sasa puolestaan on viettänyt päivän jaellen kappaletavaraa pääkaupunkiseudun yrityksiin.

Molemmat ovat tehneet viime vuosina muutoksia omalla työurallaan.

Kaksi ja puoli vuotta sitten Patrick vaihtoi pandemian myötä ravintola-alan kuljetusalaan. Automekaanikoksi opiskellut Sasa kertoo olleensa aina kiinnostunut autoista, mutta fyysiset haasteet veivät hänet huollosta kuljettajaksi viisi kuukautta sitten.

Nykyisin Patrick ja Sasa työskentelevät kuljettajina WorkPowerin kautta. Loppujen lopuksi kumpikaan ei koe, että vuokratyöntekijänä työskentely poikkeaisi juurikaan suoraan yritykselle tehtävästä työstä.

Patrick siirtyi kuljetusalalle ravintola-alalta koronapandemian myötä. WorkPowerilla työskennellyt tuttava suositteli häntä vähintäänkin kokeilemaan kuljettamista. Sillä tiellä Patrick on ollut jo kaksi ja puoli vuotta.

”Aika moni yllättyy, kun sanon, että olen ollut koko kaksi ja puoli vuotta töissä vuokratyöfirman kautta. Mutta itse en näe eroa – koen olevani töissä tässä kyseisessä firmassa. Olen vain tullut tänne WorkPowerin kautta”, Patrick kertoo.

Patrick ja Sasa jakavat nyt kolme syytä, miksi he viihtyvät kuljetushommissa WorkPowerilla:

1. Monien mahdollisuuksien työnantaja luo turvaa

Sekä Patrick että Sasa kertovat, että kohtaavat toisinaan aiheettomia ennakkoluuloja vuokratyöhön liittyen. Monet kuvittelevat, että palkka on huonompi, ja vuokratyöntekijää on helppo pompotella paikasta toiseen tai irtisanoa heppoisin perustein.

Patrick ja Sasa kuitenkin pitävät vuokratyötä jopa turvallisempana vaihtoehtona kuin suoraan yhden työnantajan palvelukseen työllistymistä.

”Varsinkin, kun olen vasta alalla aloitteleva, olen kokenut vuokratyön tosi hyvänä vaihtoehtona. Aina on plan B, jos tulisikin muutoksia suunnitelmiin”, Sasa perustelee.

”Tämä tuo turvaa itselle – työtä kyllä löytyy. Jos ajoa ei välttämättä enää riitä samassa firmassa, voi päästä helpommin hommiin muualle. Työnantaja ei oikeastaan vaihdu, vaan kaikki hoituu WorkPowerin kautta”, Patrick lisää.

Koska WorkPower toimii monella eri alalla, se tarjoaa työnantajana mahdollisuuden myös kokonaan toiselle alalle siirtymiseen.

”Täällä on niin paljon vaihtoehtoja, joista valita! Jos haluaisi lähteä vaihtamaan alaa kokonaan, mahdollisuuksia kyllä löytyy laidasta laitaan”, Sasa selittää.

Sasa kertoo pitäneensä ajamisesta ajokortin saamisesta lähtien. Vuokratyötä hän pitää turvallisena väylänä uudelle alalle.

2. Omaa rauhaa ja mukavia ihmisiä sopivassa suhteessa

Patrickin työpäivä elintarvikejakelussa alkaa jo neljältä aamulla. Hän lastaa ja starttaa auton kuudelta, ja kahteen mennessä kaiken pitäisi olla jaeltuna asiakkaille.

”Työpäivä päättyy siihen, eikä tarvitse jäädä odottamaan työajan loppumista. En oikeastaan edes ajattele, että joudun menemään neljäksi töihin. Kun pääsen kahdelta, ajattelen, että pääsen töistä kaksi tuntia aikaisemmin kuin muut. Siinä saa pari tuntia omaa aikaa”, Patrick kertoo.

Kappaletavarajakelussa työskentelevä Sasa on samoilla linjoilla. Lisäksi hän pitää siitä, että työtä tehdään enimmäkseen yksin, mutta kohteissa tapaa mukavia ihmisiä.

”Työtä saa tehdä omassa rauhassa ja vaihtuvissa maisemissa. Esimerkiksi tauot saan pitää silloin kun itse haluan. Mutta vaikka työstä 90 prosenttia onkin yksin työskentelyä, meillä on mukavat asiakkaat, joiden kanssa on kiva olla kontaktissa”, Sasa kertoo.

”Saan liikkua paljon ulkoilmassa, tavata ihmisiä ja tehdä omalla työlläni jonkun päivän paremmaksi”, Patrick lisää.

3. WorkPower välittää ja homma toimii

Kun Patrickilta ja Sasalta kysytään, miksi he suosittelisivat kuljetusalan työtä WorkPowerilla, vastaus on simppeli: ”Koska homma on toiminut.”

”Minulle ehdotettiin töitä tässä firmassa ja luvattiin, että jos homma ei toimi, katsotaan jotain muuta. Se on toiminut, eikä muuta ole tarvinnut miettiä”, Patrick kertoo.

”Koin, että minusta välitetään ja minulle oikeasti halutaan löytää töitä. WorkPowerilla oltiin todella kiinnostuneita siitä, löytyykö minulle sopiva paikka ja jaksanko tehdä näitä töitä.”

Myös Sasa muistelee, että WorkPowerilta oltiin häneen aktiivisesti yhteydessä työnhaun aikana ja aloittamisen jälkeen.

”Kun lähetin työhakemuksen, sain melkein samana päivänä haastattelupyynnön. Kävin asiakasyrityksissä haastatteluissa, ja yhteyshenkilöni kyseli aktiivisesti miltä paikat tuntuivat. Se oli tosi mukava kokemus. Ainakin itselleni tuli turvallinen olo – olen hyvissä käsissä.”

Video ja artikkeli on toteutettu yhteistyössä Duunitorin kanssa.

#workpower #wpfiilis #avoimettyöpaikat #kuljetus #logistiikka