Sinustako keikkatyöntekijä? – lue miksi satunnainen keikkatyö sopii monelle

Keikkatyöntekijä työvaatteissa luonnon helmassa.

Keikkatyöntekijä saa WorkPowerilla vapauden valita itse työvuoronsa. Satunnaisia keikkatöitä on tarjolla useammalta eri alalta, ja ne saattavat johtaa myös pidempään sitoutumiseen, aina vakituiseen työsuhteeseen asti. Lue artikkelista, miksi keikkatyö kannattaa, minkälaisia keikkatöitä on tarjolla, ja ilmoittaudu keikkatyöntekijäksi itse.

Mitä keikkatyöntekijä tarkoittaa?

Keikkatyöntekijä tarkoittaa työntekijää, joka työskentelee tilapäisissä tai määräaikaisissa työsuhteissa. Työ tehdään monesti useamman eri työnantajan tiloissa, mutta joskus keikkatyö voi keskittyä vain yhden tai kahden työnantajan työvuorojen tekemiseen.

Keikkatyöntekijät tekevät keikkatyötä tarpeen mukaan ympäri vuoden tai tiettyinä ajankohtina, esimerkiksi sesonkien aikana sekä tilapäisten työvoimatarpeiden täyttämiseksi. Monella alalla töitä riittää myös keikkatyöläisille säännöllisesti koko vuoden.

Mitä keikkatyö on?

Keikkatyö voi olla esimerkiksi tuntipalkkaista työtä rakennustyömaalla, ravintoloissa, kaupoissa, tehdastöissä, hoitoalalla, kuljetusalalla, tapahtumissa tai muilla aloilla, joissa tarvitaan työvoimaa muuttuvista työvoimatarpeista johtuen.


Keikkatyön palkka

Keikkatyön palkka määräytyy yleensä voimassa olevan TES:n mukaisesti, mutta poikkeuksiakin on alakohtaisesti, sillä esimerkiksi lähihoitajan keikkatyössä ansaitset usein sopimuspalkkaa.

Satunnainen keikkatyö työllistää useilla eri toimialoilla

WorkPowerilla on keikkatöitä heti tarjolla useiden eri alojen parissa. Tarjoamme töitä opiskelijalle tai halutessasi voit tehdä sivutöitä päätyösi ohella. Osalle keikkatyöntekijöistä vuokratyö toimii niin hyvin, että he tekevät pääasiallisesti töitä keikkalaisena. Sinä itse valitset!

Keikkatöitä on vaihtelevasti tarjolla esimerkiksi seuraavien tehtävien parissa:

 • Rakennusala: rakennussiivooja, rakennusapulainen, maalari, sähköasentaja.
 • Teollisuusala: tuotantotyöntekijä, pakkaaja, kokoonpanija.
 • Ravintola-ala: tarjoilija, keittiöapulainen, kokki.
 • Kaupan ala: myyjä, kassatyöntekijä, hyllyttäjä, asiakaspalvelija.
 • Tapahtuma-ala: tapahtumatyöntekijä, tapahtumarakentaja, lipunmyyjä.
 • Siivousala: siivooja, siivousapulainen.
 • Logistiikka-ala: pakkaaja, varastotyöntekijä, ruokalähetti.
 • Kuljetusala: pakettiauton kuljettaja, kuorma-autonkuljettaja. 
 • Hoiva-ala: keikkatöitä lähihoitajalle, hoiva-avustajana tai lastenhoitajana.

Katso WorkPowerin avoimet työpaikat, tai ilmoittaudu keikkatyöntekijäksi avoimella hakemuksella.

Haastattelemme potentiaalisia keikkatyöntekijöitä ympäri vuoden. Osaajapankissamme on aina tilaa heti töihin valmiille työntekijöille, sillä asiakasyritysten tarpeita saattaa ilmaantua hyvinkin nopeasti. Sinä itse kuitenkin päätät, mitkä työvuorot sopivat sinulle.

Lue lisää: Talotekniikkaa opiskeleva Jana siirtyi kesätöistä keikkatöihin

Keikkatyöntekijänä hallitset oman kalenterisi

WorkPowerin keikkatyösopimus mahdollistaa sen, että saat vapauden valita elämäntilanteeseesi sopivan määrän työvuoroja. Satunnainen keikkatyö pitää sisällään myös muita etuja tulevaa uraasi ajatellen.

Keikkatyön hyvät puolet – TOP 5

  1. Joustavuus työaikojen suhteen. Keikkatyöntekijänä voit valita haluamasi työvuorot ja päättää, milloin haluat keikkatyötä tehdä. Saat vapauden sovittaa työaikasi yhteen opiskelun, perhe-elämän, lomien tai harrastusten kanssa.
  2. Mahdollisuus valita sopivimmat vuorot. Keikkatyöntekijät voivat valita ja ottaa vastaan vain ne vuorot, jotka sopivat heidän aikatauluunsa ja tarpeisiinsa. Saat siis itse valita, millaisia töitä ja kuinka paljon haluat ottaa vastaan. Pystyt näin paremmin hallitsemaan työmäärääsi.
  3. Monipuoliset työtehtävät. Keikkatyö tarjoaa halutessasi mahdollisuuden työskennellä erilaisissa tehtävissä ja työkulttuureissa. Tämä avaa uusia oppimismahdollisuuksia, ja työelämätaidot vahvistuvat työskennellessäsi erilaisissa toimipisteissä.
  4. Mahdollisuus verkostoitua. Keikkatyö tarjoaa tilaisuuksia verkostoitua eri työnantajien ja ammattilaisten kanssa. Tämä voi avata ovia tulevaisuuden työmahdollisuuksille, ja laajentaa omaa ammatillista verkostoa.
  5. Ammatillinen identiteetti vahvistuu. Keikkatyöntekijänä saat toimia erilaisissa työympäristöissä ja tehtävissä, joten opit millaisia tehtäviä ja työkulttuureita arvostat itse eniten. Kokemuksen kautta on helpompi löytää omia arvoja ja tavoitteita vastaava vakituinen työ, kun sellaisen aika urapolullasi on.

💡VINKKI: Moni keikkatyöntekijä on löytänyt itselleen vakituisen työpaikan asiakasyritystemme joukosta. 

Mistä keikkatöitä? – ilmoittaudu keikkatyöntekijäksi WorkPowerille

Olipa tähtäimessäsi keikkatyö pääkaupunkiseudulla, Tampereella tai muualla Suomessa, on aika toimia, mikäli satunnainen keikkatyö sopii juuri nyt parhaiten elämäntilanteeseesi. Avoimia työpaikkoja ja keikkatöitä kun löytyy ympäri Suomen.

HR-osastoltamme ollaan yhteydessä kaikkiin kokemustaustaltaan sopiviin tai asenteeltaan timanttisiin työnhakijoihin. Voit olla joko urasi alussa tai kokeneempi osaaja. 

Mikäli olet etsimämme keikkatyöntekijä, ja osaamisesi kohtaa asiakasyritystemme työntekijätarpeiden kanssa, pääset juttelemaan meidän kanssa hyvinkin pian.💬👋

Keikkatöitä heti tarjollatäytä avoin hakemus tai hae avointa työpaikkaa.