Harjoittelupaikka rakennusalalla – Insinöörin opinnoista työnjohtoharjoittelijaksi

Työnjohtoharjoittelu rakennusalan parissa – Juho opiskelee insinööriksi

Tampereen monien työmaiden joukosta löysimme Juhon, 23, ensimmäistä vuotta SRV:llä työskentelevän rakennusalan opiskelijan. Työnjohtoharjoittelu rakennusalan parissa oli luontaista tehdä SRV:llä, sillä Juho on tehnyt ensimmäisen työkeikkansa WP:lla jo vuonna 2019, ja näin saanut nimeään eteenpäin työmailla.

Juho opiskelee Tampereen Ammattikorkeakoulussa rakennus- ja yhteiskuntatekniikan insinööriksi. Rakentaminen on aina Juhoa kiinnostanut, mutta alan opiskeluihin tuli hänen omien sanojensa mukaan päädyttyä pienen tuurin avustuksella.

Haalariharjoittelu ja sekalaisia rakennusmiehen töitä

Vuokratyösuhteensa Juho aloitti WorkPowerilla vuonna 2019. Sitä seuraavat pari vuotta ahkera mies eteni tehtävästä toiseen. Juho teki muun muassa:

  • sekalaisia rakennusmiehen hommia
  • suoritti haalariharjoittelun ja
  • pääsi mukaan runkoporukkaan

Runkoporukassa mukana oleminen avasi pääsyn SRV:n useille eri työmaille.

– WorkPowerin rekrytointiprosessi oli erittäin helppo. Rakennusalan avoin työpaikka löytyi alun perin Facebookin kautta, ja pistin avoimen hakemuksen WorkPowerille sisään. Pari päivää hakemuksen jälkeen muhun otettiinkin jo yhteyttä, ja seuraavalle viikolle sovittiin työhaastattelu, muistelee Juho etenemistä työsopimukseen johtaneeseen haastatteluun.

Lue lisää: Näin syntyy hyvä työhakemus – vinkit

– Kun pääsin WorkPowerille vuokratyöntekijäksi, oma näkökulma muuttui aika paljon. Kaikki on itsestä kiinni, ja jos työskentelee hyvin, niin töitä myös löytyy sekä kiitosta tulee, sieltä työmaiden puoleltakin, Juho kertoo.

Omilla näytöillään ja suorituksillaan työmailla sekä reippaalla verkoston rakentamisella tekee oman nimensä tutuksi oikeissa ympyröissä. Juhon tapauksessa hyvä työntekijä huomattiin SRV:n työmailla, ja hän työllistyikin suoraan asiakkaalle työnjohtoharjoitteluun.

Työnjohtoharjoittelu rakennusalalla – löysät pois ja vastuuta tekijälle

Työnjohtoharjoittelu rakennusalalla on tuonut Juhon jokaiseen päivään jotain uutta. 23-vuotias työnjohtoharjoittelija kertoo, että kokemus rakennusalan töiden parista on ollut eduksi, ja suosittelee kahden vuoden suoraa työmaakokemusta taustalle, ennen työnjohtohommiin siirtymistä.

– Oma työnjohtoharjoittelu on ollut erittäin mielenkiintoinen sekä opettavainen, ja kohtalaisen nopeastihan tämä on ohitse. Heti alkumetreillä otettiin niin sanotusti löysät pois, ja pistettiin suuriin saappaisiin. Hommat on sujuneet hyvin, on tullut opittua uutta, ja kokemusta on kertynyt paljon, kuvailee Juho harjoitteluaan. 

Työssä tarvitaan paljon malttia, jotta muun työmaan kanssa yhteistyö sujuu, ja aliurakoitsijoiden kanssa tulee hommat hoidettua tehokkaasti sekä hyvällä fiiliksellä. Syksyllä Juho aikoo jatkaa töitä opiskelun ohella, ja suunnittelee etenevänsä samalla yhtälöllä opiskelujen loppuun asti.

Lue lisää: Henrikin kokemukset vuokratyöntekijänä rakennusalalla

Vuokratyöpaikka on ehdoton ykkönen kokemuksen keräämiseen

WorkPowerin porukalle Juho lähettää terveiset, ja kehottaa jatkamaan entiseen malliin. 

– On paljon ihmisiä, joilla ei ole minkäänlaisia suhteita eikä ketään kelle soittaa, silloin vuokrafirma on pirun hyvä vaihtoehto. Vuokratyö on ehdoton ykkönen, sillä jos oot valmis tekemään kunnolla töitä, niin saat kokemusta, ja sulla on siitä myös suora polku eteenpäin.

Artikkeli on osa sarjaa, jossa esittelemme kesän 2021 työnjohtoharjoittelijoitamme ja heidän kokemuksiaan työmaalta. Mikäli raksahommat on sun juttu, pidä itsesi ajan tasalla WorkPowerin rakennusalan harjoittelu- ja työpaikoista 🏗️