Uratarina: Vuokratyöntekijänä Workpower Rakennuksella

uratarina

Etsiessäni töitä intin jälkeen, Google-haku ehdotti WorkPoweria. Laitoin hakemuksen menemään ja seuraavana maanantaina olinkin jo haastattelussa ja minulle tarjottiin töitä. Tällä hetkellä en opiskele missään, mutta tarkoitus on hakea Aallon kauppikseen ja toivottavasti tietenkin päästä sisäänkin. Olen päässyt tekemään monipuolisesti töitä lukemisen ohella. Minulla on ollut vapaus valita mitä vuoroja otan vastaan, joka helpottaa pääsykokeisiin valmistautumista ja tuo kaivattua tasapainoa elämään.

Aikaisempi työkokemukseni koostuu lähinnä ruohon leikkuusta ollessani kesätöissä. WorkPowerilla työskennellessäni opin joka päivä uutta ja tavoitteenani on, että pystyn hoitamaan hommat loppuun asti sujuvasti ja ammattitaidolla. Vahvuutenani koen kyvyn oppia nopeasti uutta, eikä minua haittaa tehdä erilaisissa paikoissa töitä, esimerkiksi kellarissa tai korkeuksissa.

Valitsin WorkPowerin, sillä täällä pääsee suoraan tekemään hommia ja tarjolla on kattavasti erilaisia tehtäviä. Normaali työpäiväni koostuu erilaisista perusraksahommista, esimerkiksi siivoamisesta, lasien kannosta sekä piikkaamisesta, ja pienistä juoksevista asioista. Mieluisinta minulle kuitenkin on korkealla yläilmoissa kaiteiden asentaminen.

Kun minulle tarjotaan vuoroja, otan ne yleensä vastaan. Näin pääsen kokeilemaan eri tehtäviä ja näkemään uusia paikkoja. Joskus työpäivät ovat aika rankkojakin, mutta kokemuksen kartuttaminen sekä palkka tietenkin motivoivat opiskeluja ajatellen. Välillä joutuu hiukan lennosta muokkaamaan lukusuunnitelmaa, jos keikka kestääkin hiukan pidempään kuin aluksi arvioitiin. Itselleni tämä toimii väliaikaisena työpaikkana todella hyvin, mutta en näe työskenteleväni rakennusalalla lopun elämääni.

Suosittelisin raksatyötä niille, jotka pitävät fyysisestä työstä. Aina kannattaa lähteä kokeilemaan pääseekö töihin, jos kiinnostusta sekä motivaatiota riittää.

Henrik Halomo, 20
WorkPower Rakennus Oy

Katso avoimet työpaikat verkkosivuiltamme.