Rekrykoulutus tarjoaa rakettimaisen lähdön uudelle uralle 🚀

Rakennustyöläinen työmaalla5

WorkPowerin rekrykoulutus on oppisopimusta nopeampi tapa pyyhkäistä itsensä uusille urille. Koulutuksen ensisijaisena tavoitteena on työllistää koulutukseen osallistunut työntekijä pitkäaikaisesti ohjelman jälkeen. Rekrykoulutuksen kesto on pääsääntöisesti 3-4 kuukautta. Tänä aikana opit tehtävän kannalta olennaiset taidot, ja sitten hommiin! Lue lisää artikkelista.

Mikä on rekrykoulutus?

Rekrykoulutus on tiivis työtehtävälähtöinen koulutus, jonka tavoitteena on koulutukseen osallistuvan henkilön työllistyminen. Koulutukseen voi hakea työttömyysuhan alla oleva työnhakija (määräaikaisessa työsuhteessa tai koulutusta vastaamattomassa työssä oleva) sekä työtön työnhakija.

Koulutukset räätälöidään aina mukana olevan yrityksen ja työtehtävien mukaisesti. Rekrykoulutuksia järjestetään useilla eri toimialoilla, vaihteleviin tehtäviin. 

Katso kaikki avoimet rekrykoulutuksemme

Aikaisempi kokemus alalta ei ole välttämätön

Rekrykoulutus toteutetaan yleensä monimuotokoulutuksena, johon kuuluu teoriaopiskelua, käytännön harjoituksia sekä työssäoppimista ammattilaisten johdolla. Käytännönläheinen koulutus mahdollistaa sen, että sinulla ei yleensä tarvitse olla aikaisempaa kokemusta alalta vaan työssä tarvittavat taidot ja käytänteet opetetaan koulutuksen aikana.

Koulutuksen sisältö

WorkPowerin rekrykoulutukset järjestetään yhteistyössä useamman eri tahon kanssa. WorkPower vastaa virallisen koulutuskumppanin valinnasta sekä siitä, että koulutuksen on räätälöity yrityksen ja tehtävän tarpeet huomioiden. Opiskelijavalinnoille antaa hyväksynnän TE-toimisto.

Koulutukseen valitut henkilöt tutustuvat yleensä 3-4 kuukautta kestävässä koulutuksessa olennaisiin työtehtävään kuuluviin työkaluihin, lakeihin ja pätevyysvaatimuksiin. 

Koulutukseen voi kuulua muun muassa:

 • töitä koskeva lainsäädäntö ja muut määräykset
 • työturvallisuusasiat
 • työvälineiden käyttötarkoitukset
 • työvälineiden mahdolliset tarkastukset ja purkutoimet
 • työtehtävien opastaminen
 • tarvittava pätevyys-, lupa- ja korttikoulutus

Koska koulutus on suunniteltu nimenomaan tiettyä työtehtävää varten, on koulutuksen sisältö pituudeltaan suhteellisen lyhyt, mikäli vertaat esimerkiksi tutkintoon johtavaan oppisopimuskoulutukseen.

Rekrykoulutus vs Oppisopimus

Rekrykoulutuksen hienouksiin kuuluu se, että pääset lyhyen ajan sisällä käytännössä testaamaan ja kouluttautumaan jopa sinulle täysin uudelle uralle. Opit koulutuksen aikana niin työtehtävistä, alasta kuin potentiaalisesta työnantajastakin. Mikäli tehtävä on odotuksesi mukainen, pääset vakituisiin tienesteihin kiinni nopealla aikataululla.

Sekä rekrykoulutuksella että oppisopimuskoulutuksella on molemmilla omat hyvät puolensa. Rekrykoulutus on matalamman kynnyksen mahdollisuus tutkia uutta uraa ja työmahdollisuuksia, kun taas oppisopimus soveltuu jo kiinnostuksen alaa ja työtehtävää kohtaan vakiinnuttaneelle henkilöille, joka haluaa tienata opintojensa ohessa.

Rekrykoulutus

 • Työtön työnhakija tai työttömyysuhan alla oleva henkilö pyrkii omaa kiinnostusta vastaavaan rekrykoulutukseen.
 • Koulutusosuuden jälkeen työstä maksetaan työsopimuksen mukaista palkkaa.
 • Koulutuksesta saat työtehtävää koskevan osaamisen, mutta et ammattitutkintoa. 
 • Monista rekrykoulutuksista on mahdollista jatkaa oppisopimuskoulutukseen.
 • WorkPowerin rekrykoulutuksen kesto on pääsääntöisesti 3-4 kuukautta.

Oppisopimuskoulutus

 • Opiskelijan tulee hankkia työpaikka, jossa oppisopimus suoritetaan, ja jossa valittu työpaikkaohjaaja ohjaa koulutusta. 
 • Oppisopimusta suorittava henkilö on työsuhteessa, ja työstä maksetaan palkkaa.
 • Voit suorittaa oppisopimuksella minkä tahansa toisen asteen ammatillisen tutkinnon.
 • Perustutkinnon kesto on noin 2–3 vuotta, ja ammatti- ja erikoisammattitutkinto hoituu noin 1–1,5 vuodessa.

Työharjoittelu, rekrykoulutus tai urapolku WorkPowerilla

WorkPowerilla on aina tarjolla uusia uramahdollisuuksia. Haluamme jatkossakin olla mukana rakentamassa parempaa työelämää yhdessä työntekijöiden ja asiakastyönantajien kanssa. 

Haastattelemme vuosittain lähes 6 000 työntekijää, ja kokemuksemme turvin työnhakijat löytävät vaivattomasti uuden askeleen urallaan, olipa kyseessä opiskelua tukeva kesätyö, vakituinen työpaikka tai koulutuksen kautta työelämään vievä rekrykoulutus.

WorkPowerin eri toimialojen tiimit ovat tälläkin hetkellä valmiina vastaanottamaan uusia hakemuksia. Mikäli et valmiista ilmoituksista löytänyt osumaa, jätä meille avoin työhakemus, ja kerro mikä ala ja tehtävät sinua kiinnostavat. Meillähän on aina katsos tukku mahdollisuuksia takataskussa. 🤓

Näin onnistut työhaastattelussa

Kokosimme tärkeimmät neuvot  ja haastattelukysymykset yhteen. Tutustu ja loista! 

Valmistaudu haastatteluun

Vinkit työhakemuksen kirjoittamiseen

Unelmien työpaikka edessä? Vakuuta tuleva työnantaja näillä vinkeillä.

Katso opas