Osa-aikatyö tukee taloutesi lisäksi unelmaurallesi työllistymistä 📚👔

Monille ajatus opiskelusta ja työskentelystä samanaikaisesti voi olla stressaava. Tasapainoilu työn ja koulun välillä vaatii kieltämättä hyvää ajanhallintaa ja suunnittelua, mutta aikaisempi osa-aikatyö tuo myös suuria etuja työllistymistilanteeseesi koulun jälkeen. Annahan, kun kerromme lisää artikkelissamme.

Osa-aikainen työ kehittää työelämätaitoja

Varmasti yksi yleisimpiä syitä työnhakuun opiskelujen ohessa on raha. Opiskelijana oleminen tarkoittaa pienempää budjettia, mutta kun työskentelet osa-aikaisesti, parannat mahdollisuuksiasi pärjätä itsenäisesti velvollisuuksistasi, ja rahaa saattaa jäädä jopa vapaa-ajan rientoihin tai säästöön.

Rahan sijaan yksi tärkeimmistä syistä, miksi töihin kannattaa hakeutua jo koulun ohella, on työelämätaitojen kartuttaminen. Kokemus työelämästä auttaa sopeutumaan työelämään opiskelujen jälkeen. Parhaimmassa tapauksessa vakituinen paikkasi voi löytyä osa-aikaisen työn kautta.

Sopeutuminen työelämään riippuu monesta eri asiasta, kuten odotuksista, omasta muutosvalmiudesta, yrityksen prosesseista, kulttuurista ja työnkuvan vaatimuksista. Osa-aikatyön kautta saatu kokemus helpottaa sopeutumista uuteen työkulttuuriin, sillä ymmärrät jo paremmin yrityksen eri toimintoja, työtapoja ja prosesseja.

Kokeile rohkeasti eri aloja

Vaikka olet hakeutunut tietyn koulutuksen pariin, sinun ei tarvitse vielä tietää unelma-ammattiasi. On itse asiassa parempi, että kokeilet eri aloja. Tunnistat kokemuksen myötä paremmin, millaisia asioita työssäsi arvostat, ja millaisia et. Se antaa sinulle valmiudet hakeutua lopulta juuri sinne unelmaurallesi.

Osa-aikaisia työpaikkoja ympäri Suomen

WorkPowerin kautta löydät paljon osa-aikaisia työpaikkoja, joihin ei kaivata aikaisempaa työkokemusta. Pääset alan tehtävien pariin, kun omaat ahkeran työotteen ja halun kehittyä toimenkuvassasi. Työpaikkoja on tasaisesti tarjolla muun muassa:

  • hoitoalalla
  • lastenhoidon parissa
  • ravintola-alalla
  • logistiikka- ja kuljetustehtävissä sekä
  • teollisuusyrityksissä

Vuokratyöt mahdollistavat opiskelijoille paremmat mahdollisuudet suunnitella työvuorot omaa opiskelutahtia tukevaksi. Työvuoroja voit tehdä sinulle sopivina ajankohtina enemmän, ja välillä keskittyä tiiviimmin opiskeluun. Sinä päätät.

Osa-aikatyö kasvattaa ammatillista verkostoasi

Työskentelitpä millä alalla tahansa, osa-aikainen työ antaa sinulle mahdollisuuden verkostoitua työkavereiden sekä yrityksen avainhenkilöiden kanssa. Vaikka osa-aikainen työsi ei olisikaan alalta, johon tähtäät, luot silti yhteyksiä yritysmaailmaan. Saatat esimerkiksi tavata asiakkaan, joka työskentelee unelmiesi yrityksessä, tai työnantajasi voi omata suhteita, joista on sinulle hyötyä tulevaisuudessa. 

Koskaan ei tiedä, kuinka ne seuraavat ura-askeleet etenevät, joten pidä jokaista keskustelua mahdollisuutena kertoa toiveistasi jatkoa ajatellen, ja tee työsi niin hyvin, että sinua voidaan suositella eteenpäin.

Kokeilemalla rohkeasti eri aloja, tunnistat paremmin, millaisia asioita työssä arvostat.

Työkokemus + tutkinto on avain onnistumiseen 🔑

Työkokemuksen merkittävyyttä ei voi vähätellä työnhaun yhteydessä. Minkä tahansa työkokemuksen hankkiminen lisää CV:n uskottavuutta, ja auttaa sinua erottautumaan joukosta. Työtaustasi nousee esiin, haetpa sitten harjoittelupaikkaa, oppisopimuskoulutusta tai vakituista työpaikkaa.

Työnantajat palkkaavat yleensä mieluummin hakijoita, joilla on jonkinlaista työkokemusta, koska heillä on jo ymmärrystä erilaisista työtavoista ja yrityskulttuurista. Työkokemus osoittaa myös, että olet toimelias ja suunnitelmallinen, sillä olet löytänyt aikaa sekä työskentelylle että opiskelulle samanaikaisesti.

Osa-aikatyö auttaa sinua hankkimaan taitoja, joita esimerkiksi yliopisto- tai korkeakoulututkinto eivät takaa. Käytännön taidot opitaan työelämässä. Siinä vaiheessa kun olet niin onnekkaassa asemassa, että tutkinto on takataskussa, ja työkokemustakin on jo kertynyt, olet paljon valmiimpi astumaan työelämään vakituisesti, ja sen tunnistavat myös ne työnantajat, joille hakemuksesi osoitat.