Kesän 2020 Tampereen SomeSissien kesätyökokemus, osa 2

Pari viikkoa työhaastattelun jälkeen sain puhelin soiton. Se oli alku kesätyöjaksolleni WorkPowerin SomeSissinä. Olin häkeltynyt, mutta samalla innoissani tulevasta työstä sekä siitä mitä se toisi tullessaan.

Maanantai – päivä 1

Työviikko käynnistyi Tampereella perehdyttämispäivän merkeissä. Sieltä saimme hyvät eväät tuleviin työpäiviin. Tapasin myös tulevan työparini Ninon, jonka kanssa toteutimme myös pari lyhyttä kuvaustehtävää. Päivästä jäi hyvä fiilis ja oli mukavaa tavata myös muiden kaupunkien SomeSissit.

Tiistai – päivä 2

Ensimmäinen virallinen työpäivä aloitettiin pakkaamalla kassit täyteen polkupyörän satulansuojia. Kaupungilla pyörät saivat uuden ulkoasun punaisista satulansuojista. Järkkäri oli mukana koko päivän ja muistikortti täyttyi kuvista. Tapasimme kadulla myös ihmisiä, joille pääsimme kertomaan WorkPowerista. Tänään oli myös meidän IG-storypäivä, joten lisäilimme stooreihin sisältöä päivän kulusta. (Käykäähän tsekkaamassa WorkPowerin Instagramista meidän stoorimme. 😉 @workpoweryhtiöt

Keskiviikko & torstai – päivät 3 & 4

Seuraavina päivinä aika kului kierrellen ympäri kaupunkia jakaen loput satulansuojat ja valokuvaamassa. Vuorossa oli myös askartelua kun pakkailimme web-kameransuojia pikkupusseihin. Sitten oli taas vuorossa ulkoilua, kun web-kameransuojat lähtivät jakoon. IG-storyn puolelle päivitimme verryttelyvinkkejä sekä muuta sisältöä puuhistamme.

Perjantai – päivä 5

Kahden promopäivän jälkeen vuorossa oli markkinointivideoiden suunnittelu. Tarkoituksena oli suunnitella kaupunkivideo sekä vapaavalintainen toinen video liittyen työntekemiseen. Meille annettiin hyvin vapaat kädet videoiden suunnitteluun. Olimme jo aikaisemmin Ninon kanssa keksineet oman videon aiheen, joten pääsimme suoraan kuvakäsikirjoitusten kimppuun. Koko päivä kului suunnitellessa kuvauspaikkoja ja eri kohtauksia.

Maanantai & tiistai – päivät 6 & 7

Hyvin levätyn viikonlopun jälkeen aivot olivat virkeät ja olimme valmiita kuvaamaan. Seuraavat kaksi päivää kuluivat intensiivisesti kuvausten parissa. Valmistelimme kuvauspaikkoja sekä kävimme kuvaamassa ympäri keskustaa. Hyvin suunniteltua kuvauskäsikirjoitusta oli helppo seurata ja saimme paljon hyvää materiaalia videota varten.

Keskiviikko – päivä 8

Sitten oli aika kasata klippeistä kokonainen video. Nino esitteli minulle editoinnin salat ja saimme homman hyvin alulle.

Torstai – päivä 9

Heti aamulla kävimme kuvaamassa vielä viimeiset kuvituskuvat videota varten. Loppupäivä kului videoklippejä editoidessa sekä videon kansikuvaa muokatessa. Valmis video alkoi muodostua.

Perjantai – päivä 10

Viimeisen työpäivän aamu sarasti. Katsoimme valmiin videon uusin silmin ja ennen renderointiä teimme vielä pienet viime hetken viimeistelyt ennen kuin olimme valmiit. Palautekeskustelussa saimme tiiminvetäjiltämme palautetta kuluneista viikoista ja saimme itse kertoa, miten viikot olivat sujuneet. Sekä me SomeSissit että tiiminvetäjämme Ninde ja Tiia olivat tyytyväisiä tekemäämme työhön. Jäljellä oli vielä oman blogikirjoituksen kirjoitus kuluneesta 10 päivästä ennen kuin kesätyöjakso oli virallisesti purkissa.

Syvällinen loppukooste

Hieman haikeat fiilikset. Työskentely SomeSissinä ei tuntunut lainkaan työnteolta ja olin kiitollinen vapaudesta ja luottamuksesta, jota sain.
En kuitenkaan olisi selvinnyt yksin. ”Teamwork makes the dream work”, kliseinen sanonta, mutta täysin totta. En olisi voinut toivoa parempaa työparia kuin Nino. Työskentelimme todellakin tiiminä. Meillä oli kaikesta hyvin samanlaiset visiot, minkä ansiosta yhdessä työskentely oli saumatonta. Tämä kesätyö opetti minulle paljon sisällöntuottamisesta, videokuvaamisesta sekä editoinnista ja sain ammennettua uutta tulevaisuutta varten.

Kiitän ja kuittaan!

SomeSissi
Roosa

Lue Roosan työparin Ninon kesätyökokemus.