Kesän 2020 Tampereen SomeSissien kesätyökokemus, osa 1

Mistä rakentuu monipuolinen, mielenkiintoinen ja aivan huippu kesätyöpaikka?

Vastauksen kysymykseen löysin heti kesäkuun alussa Tampereen Kuninkaankadulta. 1.6.2020 aloitin kesätyöt Tampereella SomeSissinä WorkPowerin markkinointitiimissä. Olen jo pitkään viettänyt aikaa kuvaten ja editoiden videota sekä kuvia. Kaiken näköinen sisällöntuottaminen on mielestäni kiinnostavaa, sillä pääsen toteuttamaan itseäni esimerkiksi musiikin, värien tai kuvakulmien suunnittelemisessa. Työhön rekrytoitiinkin lahjakkaita ja osaavia sisällöntuottamisesta kiinnostuneita nuoria ympäri Suomen.

Tämän hetkinen koronatilanne vaikutti meidän SomeSissien työhön muutamalla tapaa. Emme päässeet pystyttämään ständiä Keskustorille ja juttelemaan ihmisten kanssa, mutta pyöränsatulan- ja webbikameransuojia saimme jakaa ja asentaa ympäri Hämeenkatua. Moni vastaantulija ilahtui saadessaan meiltä WorkPowerin punaisen satulansuojan. Yksin ei minun tarvinnut huolehtia yli tuhannen tuotteen jakamisesta. Työparikseni sain loistavan ja nuoresta iästään huolimatta taitavan Roosan. Meidän visiomme videoiden suunnittelemisen, kuvaamisen sekä editoinnin suhteen olivat vahvasti samanlaiset ja jokaisena päivänä loimmekin mahtavan workflown! Olimme molemmat vastaanottavaisia toistemme ideoille, emmekä ujostelleet oman mielipiteen kertomista.

Työtehtävämme oli päivittää päivän kuulumisia ja puuhasteluja @workpoweryhtiöt instagram-tilille. Kuvasimme muutaman sekunnin pituisia videoita ja otimme puhelimella sekä järjestelmäkameralla kuvia päivän askareista niin toimistolta kuin tuolta ulkomaailmasta. Materiaalit muokkasimme lähinnä käyttäen älypuhelimen omia editointiohjelmia ja sovelluksia.

Kiinnostavat työtehtävät superhyvässä tiimissä, toimivat ja suorituskykyiset työvälineet sekä ”kaikki on mahdollista” ajattelutapa – näistä muodostuu WorkPowerin tarjoama SomeSissi-kesätyö.
-Nino

Suurimmaksi työtehtäväksemme saimme suunnitella, kuvata ja editoida videon liittyen jollain tavalla työntekemiseen. Idea lähti nopeasti kehittymään ja pian työnjakokin oli selvää. Heiluimme kummatkin tasapuolisesti kameran edessä ja takana. Videoprojektin kuvasimme elokuvamaiseen tyyliin. Haimme kuvakulmilla, kamera-ajoilla ja musiikilla dramaattisuutta tuohon kolmen minuutin pituiseen videoon. Nimesimme projektin Päivän piristykseksi. Meidän tiiminvetäjämme Ninde ja Tiia antoivat meille nuorille todella avoimet kädet työn toteuttamiseen, mutta samalla luottivat käsiimme suuren vastuun. Hoidin työtehtäväni asianmukaisesti ja aikataulussa. Työnjälkeeni oltiin todella tyytyväisiä.

Nämä kaksi viikkoa WorkPowerin SomeSissinä kuluivat huikean nopeasti. Käteen jäi valtava määrä uutta tietoa ja näkemystä markkinoinnin alalta. Tulevaisuudensuunnitelmani ovat edelleen auki ja nämä kaksi viikkoa ovat saaneet minut harkitsemaan sisällöntuottajan uraa.

SomeSissi
Nino

Lue Ninon työparin Roosan kesätyökokemus.