Moderni tilitoimisto työpaikkana – totta vai tarua?

Moderni tilitoimisto työpaikkana - totta vai tarua?

Oletko koskaan miettinyt millaista olisi työskennellä tilitoimistossa? Jos olet, jatka ihmeessä lukemista. Jos et jatka silti lukemista sillä nyt on hyvä aika harkita asiaa.

Olemme rekrytoijina huomanneet monien ajattelevan tilitoimistojen olevan hyvin perinteisiä, eikä sana moderni tule monillekaan ensimmäisenä mieleen. Tilitoimistoala on nyt kuitenkin murroksessa ja monet yritykset yrittävät päästä eroon pinttyneistä stereotypioista. Usein oletetaan palvelun koostuvan lähinnä kirjanpidosta, lakisääteisten ilmoitusten tekemisestä viranomaisille ja tilinpäätöksen tekemisestä. Tämä on totta, mutta nykyajan tilitoimistot tarjoavat lisäksi konsultoivia palveluita yritysten taloushallinnon tarpeisiin ja haluavatkin olla asiakkailleen kokonaisvaltainen kumppani kasvussa.

”Opin itse arvostamaan tilitoimistossa työskentelyä pois lähdön jälkeen. Ympärillä oli koko ajan ammattitaitoiset työkaverit. Pystyimme ratkaisemaan yhdessä kinkkisiäkin ongelmia. Meitä koulutettiin koko ajan, jotta tiedot pysyivät ajan tasalla. Ohjelmia otettiin käyttöön uudistusten myötä, sähköisyys taloushallinnossa helpottaa ja tehostaa työntekoa.”

Susanna

Kaikissa työpaikoissa rutiininomaiset työt ovat osana päivittäistä tekemistä, mutta jokaisessa yrityksessä on erilaisia rooleja. Erityisesti tilitoimistoissa taloushallinnon ammattilaisen työtehtävät ovatkin hyvin monipuolisia ja erilaisia riippuen tehtävänkuvasta. Esimerkiksi asiakaspalvelu- sekä neuvontataidot ovat tulleet isoksi osaksi työtä, sillä useat asiakkaat odottavat entistä enemmän henkilökohtaista palvelua, neuvontaa sekä ongelmien ratkaisemista. Automatiikan lisääntyessä tilitoimistojen henkilökunnan tehtävät eivät koostu enää arkistoinnista, mapituksesta tai kopioinnista, mikä avaa erinomaisen mahdollisuuden kehittää omaa ammattitaitoaan ja palvella asiakkaita paremmin.

Eikö kuulostaisi mielenkiintoiselta tehdä töitä nykyaikaisessa, digitaalisessa toimintaympäristössä sekä kasvavassa kansainvälisessä yrityksessä? Työympäristö, jossa sinulla olisi mahdollisuus kehittää monipuolisesti omaa taloushallinnon osaamistasi, ja jossa panostetaan työntekijöiden hyvinvointiin, viihtyvyyteen ja kehittymiseen. Tämän lisäksi olisit osana mukavaa ja tsemppaava työilmapiiriä, mikäs sen parempaa?

”Yleensä kirjanpitäjä/talousosasto on yritykselle kuluerä ja suhtautuminen työhömme ei aina ole positiivista. Tilitoimistossa olemme voimavara, jota arvostetaan ja joka tuo rahan taloon. Tilitoimistossa työskentely on hektistä mutta erittäin monipuolista ja mielenkiintoista. Tässä myös syy miksi olen hakeutumassa takaisin tilitoimisto maailmaan!”

Susanna

Vallitsevasta korontilanteesta huolimatta moni tilitoimisto etsii joukkoonsa uusia osaajia. Monet tilitoimistot työllistävät nykyään kirjanpitäjien lisäksi, mm. controllereita ja ostoreskontranhoitajia. Meillä WorkPowerilla on asiakkaina useita eri kotimaisia sekä kansainvälisiä tilitoimistoja ja lisäksi teemme jatkuvasti uusasiakashankintaa. Mitä siis odotat? Nyt on sinun mahdollisuutesi napata huippu työpaikka! Mikäli sinulla on jo muutaman vuoden kokemus työskentelystä tilitoimisto ympäristössä, ilmianna itsesi meille! 😊

Käy myös lukemassa WorkPower360 -tiimin asiakkuuspäällikön Linda Handolin-Wästin ajatuksia työn merkityksellisyydestä aikaisemmasta blogistamme.

WP360 -tiimi