Jyväskylän 2019 SomeSissien kesätyökokemus

Jyväskylän SomeSissit

Perehdytyspäivä
Ensimmäisenä työpäivänä pääsimme matkustamaan pääkonttorille Tampereelle, jossa meille kerrottiin lisää mitä työnkuvaan kuuluu, ja saimme tavata muiden kaupunkien somesissit.
Päivä oli raskas, mutta todella antoisa. Saimme selkeän kuvan mitä tuleva työjakso pitää sisällään ja innolla odotimme tulevia työpäiviä. Pienet tehtävät, kuten Instagram-tehtävä ja pienen videon teko, olivat myös kivoja ja toivat esimakua työhön ja rakennetta perehdytyspäivään. Päivä oli mainio aloitus työjaksoon ja saimme työstä ja työntekijöistä heti lämpimän kuvan.

Ensimmäinen työviikko
Tiistai kului pop sockettien ja tikkareiden tarroittamisessa. Se oli aika puuduttavaa, mutta kuitenkin terapeuttista. Loppupäivästä pääsimme jo jakamaan niitä kadulle. Seuraavana päivänä oli vuorossa noppapelin pitäminen. Varsinkin lapset pitivät siitä kovasti. Myös meidän mielestämme se oli oikein hupaisaa ja oli hauskaa nähdä ihmisten suiden kääntyvän hymyyn kun he voittivat palkintoja. Torstaina jaoimme loput pop socketit ja tikkarit. Samalla tutustuimme moneen Kauppakadun feissariin. Perjantai koostui satulasuojien jakamisesta. Jaoimmekin niitä kuusi kassillista.
Pidimme paljon katumarkkinoinnista ja erityisesti hyvästä säästä, joka sattui kohdallemme. Oli ihanaa saada olla ulkona auringonpaisteessa ja liikkua.

Toinen työviikko
Toisena maanantaina suunnittelimme oman videon ja teimme siitä storyboardin. Ideoiminen oli kivaa ja saimme aikaan oikein mainion tarinan. Tiistaina me kuvasimme kaikki tarvittavat pätkät, ylimääräisenä synnytimme huvittavan kuvakollaasin, jolle annoimme nimen Baby the series. Seuraavana päivänä pääsimmekin jo editoimaan. Torstaina aamulla video kaipasi enää hienosäätöä, joten se jälkeen saimme vähän lisätöitä eli tuuletusvideon koostamista ja loppujen satulasuojien jakamista. Nämäkin puuhat sujuivat oikein sutjakkaasti. Viimeisenä päivänä kirjoitimme tämän tekstin ja edessämme on enää palautekeskustelu, jonka jälkeen alkaakin kesäloma meidän osaltamme.

Jyväskylän SomeSissit
Aino ja Janette

Ps. Alta pääset myös katsomaan Jyväskylän SomeSissien mahtavan videon!