Vuokratyöntekijäksi rakennuksille

Rakentaminen käy kuumana ja näin tamperelaisena voisi sanoa, että vähän liiankin kuumana varsinkin, jos keskusta-aluetta katsoo. Tampereen keskusta muistuttaa enemmän louhokselle rakennettua pujottelurataa kuin hyvin suunniteltua, toimivaa ja viihtyisää kaupungin ydintä. Tämä ”louhos” kuvastaa kuitenkin kaupungin kehittymistä hurjaa vauhtia, joka takaa työpaikkoja tulevaisuuteen ja tämän tulevaisuuden rakentaminen tarjoaa hurjasti työpaikkoja tänään.

Lukujenkin valossa rakennusalalla puhaltavat suotuisat tuulet tällä hetkellä, eikä vain Tampereella. Koko Suomessa työttömiä rakennusalan työntekijöistä joulukuussa 2017 oli 11,8% eli 5811 henkilöä, kun vuotta aiemmin joulukuussa 2016 vastaava luku oli vielä 13,9% eli 7720 henkilöä. Hieman ehkä yllättäenkin pienin työttömyysprosentti joulukuussa 2017 (8,5%) oli Turun alueella, seuraavaksi vähemmän yllättäen Uudenmaan alueella (8,7%) ja kolmanneksi Hämeen alueella (9,8%). Täytyy toki muistaa, että kasvukeskusten ulkopuolella tilanne on huonompi. Jos tarkastellaan tilannetta henkilöstöpalvelualan yritysten lukujen valossa, niin henkilöstöyritysten Liiton HPL TOP 20 liikevaihtotiedustelun 6/2017 mukaan tammi-kesäkuussa 2017 henkilöstöpalveluiden liikevaihto oli kokonaisuudessaan 587,3 miljoonaa euroa. Kasvua edellisvuoteen henkilöstöpalveluiden liikevaihdossa oli 15%. Rakentamisen osuus tästä potista on 11,3% eli 66,37 milj.€. Tammi-kesäkuussa 2016 vastaava luku oli 55,37 milj.€. Hyvään suuntaan on siis menty. Toivotaan, että hyvä vire jatkuu!

WorkPowerilla rakennusalan henkilöstöpalveluiden liikevaihdon kasvu vuodesta 2016 vuoteen 2017 oli 61%. Tästä luvusta voi päätellä, että vauhti on ollut kovaa. Tekijöitä tarvitaan edelleen lisää, sillä myös vuosi 2018 näyttää erittäin vilkkaalta. Mikset siis tulisi meille rakennuksille töihin? Tarjolla on työtehtäviä avustavista tehtävistä aina vaativiin kirvesmiehen sekä työnjohtajan hommiin. Monesti jo hyvällä asenteella pääset hyvin hommien alkuun. Meille on tullut monia alanvaihtajia viime aikoina, jotka ovat päässeet nopeasti kiinni rakennustyömaan arkeen ja halunneet jäädä alalle. Tietysti arvostamme myös vuosien tuomaa kokemusta alalta. Vuokratyöntekijänä pääset näkemään monia eri työmaita, työnjohtajia, toimintatapoja, työvaiheita ja työtehtäviä. Näin ollen vuokratekijälle saattaa kertyä melko lyhyessäkin ajassa kattava työkokemus rakennustyömaan eri tehtävistä ja siitä mikä toimii ja mikä ei. Vuokratyöntekijöiden arvostus on noussut juuri heidän monipuolisen kokemuksen ansiosta. Hyvät tekijät voivat vaikuttaa millaisiin hommiin ja millä työmailla töitä tekee. Jos joku työmaa ei miellytä, voimme aina miettiä työmaan vaihtoa. Hyvällä kaverilla on aina varaa valita!

Vuokrafirmassa saattaa olla jopa pysyvämpi työtilanne kuin varsinaisesti rakennusfirmassa. WorkPowerilla on useita isoja ja tunnettuna rakennusalan yrityksiä asiakkaana ja toki pieniä ja keskisuuria liikkeitä myös, jolloin työllisyytemme ei ole yksittäisten tekijöiden varassa, jolloin pystymme tarjoamaan töitä, vaikka hommat yhdellä työmaalla loppuisivatkin. Melko usein työntekijöillemme tarjotaan vakituista työsopimusta esim. työmaan aliurakoitsijafirmasta, mutta nykyinen hektinen maailma muuttuu ja vakituinen työsopimus ei varsinkaan kovin suhdanneherkällä rakennusalalla takaa vielä eläkevirkaa. Kun työmaita ei olekaan ollut enää tarjolla ensimmäisen projektin jälkeen, on tekijä monesti tullut takaisin meille hommiin. Kaikki eivät vakituisia sopimuksia edes ota vastaan, sillä he tykkäävät tehdä töitä WorkPowerin kautta työn joustavuuden ja vaihtuvuuden takia.

Rakennusalan töitä pystymme tarjoamaan eniten Helsingin, Jyväskylän ja Tampereen alueilla, mutta toimimme valtakunnallisesti koko Suomen alueella. Vakituisia toimihenkilöitä rakennusalaa hoitamassa yrityksessämme on kymmenkunta ja kasvunäkymät ensi vuodelle ovat sen verran kovat, että tulemme vuoden aikana täydentämään raksayhteisöämme uusilla toimihenkilöillä. Vuokratyöntekijöitä rakennusalalla meillä on noin 500 ympäri Suomea ja uusia tekijöitä palkkaamme päivittäin, joten ota rohkeasti yhteyttä ja liity WorkPowerin timanttiseen raksajengiin olit sitten aputyöntekijä, vastaava työnjohtaja tai jotain siltä väliltä!

Matti Helin
Henkilöstökoordinaattori

WorkPower Rakennuksen yhteyshenkilöt:

Helsinki
Asiakkuudet:
Eva Kuikka 040 582 4082

Rekrytointi:
Maria Pelkonen 040 544 1110
Päivi Seitz 0406208554

Tampere
Asiakkuudet:
Anne Hölsö 044 020 5057

Rekrytointi:
Matti Helin 045 123 3714
Juuli Friberg 040 590 2825
Katja Metsäkylä 040 646 2426

Jyväskylä
Asiakkuudet:
Jouni Juvonen 044 033 3259

Rekrytointi:
Linda Pölkki 045 1252 737

(sähköposti: etunimi.sukunimi@workpower.fi)