Kesän 2020 Helsingin SomeSissien kesätyökokemus

Helsingin SomeSissit

Kahteen viikkoon mahtui yllättävänkin paljon monipuolista tekemistä. Nämä kaksi viikkoa kuluivat rennossa ja mukavassa ilmapiirissä, niin nopeasti ettei sitä huomaakaan.

Kesätyömme alkoi perehdytyspäivällä Tampereen toimistolla muiden kaupunkien SomeSissien kanssa. Siellä meitä oli vastaanottamassa Tiia ja Ninde, jotka kertoivat työjakson ohjelmasta. Kävimme läpi perusasiat sekä teimme pari harjoitusta. Päivä oli täyteläinen ja oli todella hauskaa tavata kaikki SomeSissit ennen, kun ryhdyttiin oikeasti töihin. Oli hauskaa nähdä kuinka erilaisia, mutta samoista asioista kiinnostuneita me kaikki oltiin.

Tiistaina alkoi varsinainen ensimmäinen työpäivämme. Tämä päivä kului pyörän satulan suojien jaolla ympäri kaupunkia. Meillä kävi todella hyvä tuuri ja sää oli koko päivän lämmin sekä aurinko paistoi kirkkaana. Vaikka pyörä suojien jakaminen ei ehkä kuulosta ensiksi kummoisalta tehtävältä, se oli kuitenkin opettavainen kokemus, jonka aikana meille selvisi mm. miten ollaan hyviä promoottoreita.

Seuraavana päivänä jaoimme jäljelle jääneet satulasuojat ja aloitimme web-kameran suojien niputuksen. Oli hauskaa huomata, kuinka hyvät meidän jakamat tuotteet olivat ja kuinka ihmisillä tuli hymyä päälle, kun he näkivät pyörällään upouuden satulasuojan taikka autolla hyödyllisen web-kameran suojan! Pienten pakkausten näpertäminen sujui hyvin samalla rupatellessa.

Loppu päivät kuluivat Youtube- videoiden parissa. Kuvattiin kahta eri videota, joista yksi oli video Helsingin upeista maisemista ja toinen oli meidän ikioma vlogi tulevaisuuden ammateista. Molempien videoiden ideointi ja toteuttaminen oli erittäin hauskaa ja mielenkiintoista. Maisemavideon kuvaaminen oli erityisen hauskaa, koska päästiin kuvaamaan Helsingin parhaita paloja, kuten Amos Rexin möykkyjä ja Suomenlinnan pimeitä käytäviä sekä mahtavia näköaloja.

Oli myös erittäin hauskaa suunnitella meidän omaa videota, joka onnistui mielestämme todella hyvin, vaikka itse niin sanommekin. Oli todella kiinnostavaa haastatella Demos Helsingin perustajaa Aleksi Neuvosta tulevaisuuden ammateista ja muutenkin työmarkkinoista. Haastattelu oli sekä hyvä kokemus että myös todella hyvä lisä meidän videoon.

Päivien läpi kuvasimme runsaasti some- materiaalia sekä julkaisimme WorkPowerin Instagram-tilille kaikenlaista. Työjakson aikana saimme paljon vapautta ja vastuuta, joka oli mielestämme oikein mukavaa. Kaiken kaikkiaan vaivaton työympäristö sekä ystävälliset työntekijät loivat kesätöistä oikein hupaisan ja unohtumattoman muiston.

Helsingin SomeSissit
Mea & Vita