Kesän 2020 Jyväskylän SomeSissien kesätyökokemus

Jyväskylän SomeSissit

Perehdytyspäivä

Ensimmäinen päivämme WorkPowerilla lähti käyntiin jo aikaisin aamusta, kun matkustimme 6:20 junalla Tampereelle pääkonttorille. Oli jännittävää tavata ensimmäistä kertaa oma työpari ja muiden kaupunkien SomeSissit. Kaikki kuitenkin sujui hyvin ja porukka oli todella mukava. Tampereella meidät otettiin vastaan lämpimästi ja meille tuli tervetullut olo.

Päivän aikana perehdyimme työtehtäviimme ja teimme kuva- ja videoharjoituksia. Tehtävänä oli esimerkiksi ottaa kuva, jossa toimme esille WorkPowerin arvot eli tahto, nopeus ja välittäminen. Pääsimme käyttämään luovuuttamme tehtävissä ja luomaan hauskaa sisältöä.

Ensimmäinen viikko

Ensimmäinen viikko painottui markkinointiin. Pääsimme heti alkuun jakamaan pyöränsatulansuojia aurinkoiseen Jyväskylän keskustaan. Hämmästelimme, miten nopeasti saimme jaettua kaikki 1000 satulansuojaa. Aluksi pelkäsimme, että tehtävä olisi mahdoton. Huomasimme kuitenkin nopeasti, että pyöriä löytyi joka nurkan takaa. Ihmiset ilahtuivat satulansuojista ja tulivat jopa pyytämään niitä perheenjäsenilleen. Oli hauska myös nähdä edellisvuosina jaettuja jo haalistuneita satulansuojia pyörissä.

Seuraavat pari päivää kuluivat web-kameran -suojalahjojen valmistelussa ja jakamisessa. Ripustimme lahjoja roikkumaan autojen peileihin. Pääsimme myös kertomaan WorkPowerista kiinnostuneille ohikulkijoille.

Viikon loppupuolella suunnittelimme kaksi videota, jotka kuvasimme toisella viikolla. Ensimmäisen videon aiheena oli esitellä Jyväskylää. Toinen video oli vapaavalintainen. Ideoimme videon aihetta pitkään ja lopulta päädyimme piristämään työyhteisöämme leipomalla pavlovan.

Toinen viikko

Toinen viikko menikin videoita kuvatessa ja editoidessa. Yllätyimme, kuinka aikaa vievää sekä videoiden kuvaaminen että editoiminen olivat. Esimerkiksi pavlovan tekeminen ei ollut itsessään aikaa vievää, mutta kun sen tekoa kuvasi, jokainen otto täytyi suunnitella erikseen. Videoita kuvatessa oli tärkeää huomioida myös valaistus, kuvakulmat ja vakaa kamerakäsi. Kuvauksen lomassa päivitimme WorkPowerin Instagram-stooria. Niitä oli hauska keksiä ja toteuttaa.

Editoidessamme Jyväskylä -videota huomasimme tarvitsevamme lisää materiaalia, joten lähdimme kesken kaiken takaisin ulos kuvaamaan. Onneksi sää suosi ja saimme tarvittavat otot. Musiikin valinta oli haastavaa ja siihen taisi mennä jopa tunti. Oli palkitsevaa nähdä kovan työn tulos, ja olimmekin lopputulokseen tyytyväisiä.

Kaksi viikkoa kului silmänräpäyksessä. Saimme kokemusta monenlaisista työtehtävistä ja pääsimme osaksi hyvää ja välittävää työyhteisöä. Kiitos WorkPower!

Jyväskylän SomeSissit
Pepita ja Aino