Vain Työelämää jakso 1 – Vuokratyön maine & Rekrytoinnin kustannukset

Vain työelämää: Anja Pajala, CEO, WorkPower, Juho Toivola, organisaatiopsykologi, yrittäjä, Thomas Grönholm, CEO, Duunitori, Matti Helin, asiakkuuspäällikkö, WorkPower, Niina Riikonen, asiakkuuspäällikkö, WorkPower, Saku Happonen, toimialapäällikkö, WorkPower, Aki Mäki-Arvela, toimialapäällikkö, MediPower (2021)

Hetkonen, henkilöstövuokrausala on nykyään hyvämaineinen?

Mitäs tähän sanoo meidän oma työelämän supernainen, WorkPowerin toimitusjohtaja Anja Pajala?

– Kyllä vaan, avoimuus on parantanut alan kehitystä ja mainetta paljon. Muun muassa eriarvoisuuteen on puututtu, joka aikanaan vallitsi yritysten omien ja vuokratyöntekijöiden välillä. Sosiaalinen media on lisännyt avoimuutta, se tuo nopeasti esiin hyvät ja huonot kokemukset, kertoo Pajala.

Hän kokee myös asenteen työnhakijoita ja hakuprosessia kohtaan muuttuneen yleisesti, ei vain vuokratyöalalla. Nykyään on tavoitettava kohdennetummin, luotava hyvä hakijakokemus, ja huolehdittava omasta maineestaan työnantajana, jotta hakijat kokevat yrityksen potentiaalisena vaihtoehtona. 

– Henkilöstövuokrausyritysten eli tavoitettavuusammattilaisten osaamista tarvitaan enemmän. Haun ulkoistaminen takaa sekä osaajien löytymisen että sen hyvän hakijakokemuksen, WorkPowerin toimitusjohtaja painottaa.

Lue lisää: Henkilöstövuokrauspalvelu on turvallinen ratkaisu työnantajalle – Lataa ilmainen opas henkilöstövuokrauspalveluiden käyttöön

Työntekijä haluaa tulla kohdatuksi ihmisenä

Jotta alan kehitys pysyisi positiivisena, ei markkinatilanteen mukainen palkka ole ainut tekijä hakijoista kilpailtaessa. Pajala muistuttaa inhimillisyyden tärkeydestä.

– Työntekijä haluaa tulla kohdatuksi ihmisenä ja olla arvostettu. Yhteenkuuluvuuden tunne ja kulttuuri ovat ne asiat, jotka sitouttavat meidät työnantajaan.

– Työnantajamielikuvan luominen on oikeastaan niiden hyvien asioiden ja kokemusten alleviivaamista sekä tuomista esiin, joita yrityksessä aidosti on. On pidettävä huolta, että yrityksestä sellaisia löytyy, jatkaa Pajala.

Vuokrajohtajuuden kautta uusia näkökulmia ja fokusta

Muutos on näkynyt myös toimeksiannoissa. Suorittavien töiden rinnalla haetaan nykyään vuokrajohtajia. Pajala kertoo vuokrajohtajan tuovan yritykseen ennen kaikkea tarvittavaa fokusta.

Vuokrajohtaja keskittyy yleensä selkeämmin rajatussa roolissa viemään tiettyä asiaa eteenpäin, ja yritys hyötyy taloon tulleista uusista näkökulmista sekä ideoista projektin aikana. 

– Seuraava projekti voikin tarvita jo erilaista näkemystä, jolloin etsimme tehtävään jälleen sen sopivimman osaamisen ja henkilön. Aikaisempi vuokrajohtaja työllistyy seuraavaan projektiin, eikä yritys joudu ihmettelemään, että mitä näiden kaikkien johtajien kanssa tehdään, naurahtaa Pajala.

Tervetuloa mukaan työelämän keskusteluun! Sivun yläosasta löydät ensimmäisen Vain työelämää -jakson. Katso, mitä muuta paremman työelämän puolesta puhuvat konkarit aiheista pohtivat.

#vaintyöelämää #wpfiilis #vtekausi1