Paikoillanne, valmiina, KESÄDUUNI!

Ulkona vihmoo vettä ja räntää, ja kesä tuntuu vielä kaukaiselta haaveelta. Vaikka kesään onkin vielä aikaan, niin kesätyöhaut ovat juuri nyt kuumimmillaan käynnissä! Meillä WorkPowerilla on runsaasti kesätyöpaikkoja auki eri aloilla ja eri paikkakunnilla. Etsimme ensi kesälle muun muassa haalariharjoittelijoita, rakennusaputyöntekijöitä, maanrakennustyöntekijöitä lähihoitajia sekä kuorma-auton kuljettajia. You name it, we’ve got it!

Kesätyöt tuovat nuorille äärimmäisen arvokasta työkokemusta. Vaikka kesätyö ei olisikaan omalta unelma-alalta, on kaikesta työkokemusta aina valtavasti hyötyä myös tulevaisuutta ajatellen. Jokainen työpaikka opettaa työntekijälle aina varmasti jotain uutta. Kesätöistä oppii esimerkiksi tärkeitä yleisiä työelämätaitoja, kuten täsmällisyyttä, vastuukantoa sekä oma-aloitteisuutta. Kesätöiden kautta voi tutustua erilaisiin aloihin ja työtehtäviin, ja sitä kautta löytää sen itselle sopivan alan tai tulevaisuuden haaveammatin.

Myös me WorkPowerin väki olemme tehneet mitä erilaisempia kesätöitä! Alla hieman Helsingin toimistomme väen kokemuksia ensimmäisistä kesätöistä.

Nenna, HR-koordinaattori rakennustiimissä: Lukioaikana olin kesätöissä pikaruokaravintolassa. Työ oli rankkaa, mutta työporukka aivan mahtava, joten kesästä jäi lämpimät muistot. Kyseisestä työkokemusta on ollut todella paljon hyötyä myöhemmin, sillä sieltä omaksuin ahkeran ja joustavan asenteen työtä kohtaan!

Paula, HR-trainee toimihenkilötiimissä: Minun ensimmäisiä kesätyöpaikkojani olivat mansikkamaa ja taloyhtiön ruohonleikkaus. Molemmissa opin paljon. Verokorttiasioita ei onneksi vielä silloin tarvinnut miettiä. Ruohonleikkaustyössä pääsin myös opettelemaan, miten työtunteja kirjataan. Molemmissa työnteko oli varsin vapaata, mutta jos halusit tienata, niin piti painaa töitä. Tämä opetti, että kun tekee reippaasti työnsä, niin se palkitaan! Kesätöistä sain myös paljon ihania kavereita, joitten kanssa tulee vieläkin juteltua, kun tavataan.

Joonas, HR-koordinaattori logistiikkatiimissä: Minun ensimmäinen kesätyöni oli salaojien tekeminen Tuusulassa. Ajelin mopolla Vantaalta Tuusulaan, joka päivä kello seitsemäksi aamulla. Työ sekä matkat olivat nuorelle pojalle aika rankkoja, mutta kun ensimmäinen itse tienattu palkka kilahti tilille, niin se oli parhaita fiiliksiä mitä olen kokenut. Jälkeenpäin ajateltuna työstä sai myös paljon arvokasta työkokemusta ja varsinkin tietynlaista sitkeyttä pitkän työmatkan ansiosta.

Heini, HR-koordinaattori teollisuustiimissä: Ensimmäinen kesätyöni oli sukulaisen kautta 16-vuotiaana saatu työpaikka eräässä tavaratalossa. Työ oli mukavaa, vastasin kemikalio-osastonhoitajan kesäloman ajan osastosta, eli olin vastuussa esimerkiksi meikkiosastosta. Tein työni niin hyvin kuin sen ikäisenä pystyin. Olihan se vähän sellaista työn harjoittelua vielä. Työkaverit olivat minulle mukavia ja muistuttelivat usein minua opiskelemisen tärkeydestä. Varamyymäläpäällikkö kuitenkin inhosi minua ja tuli aina moittimaan, kun keksi siihen sopivan aiheen – hän ei nimittäin pitänyt siitä, että olin saanut kesätyön sukulaisen kautta. Silloin en vielä tiennyt, että varamyymäläpäällikön toiminta oli täysin asiatonta ja työpaikoille kuulumatonta kohtelua. Kannustankin kaikkia kesätyöntekijöitä pitämään puolensa näissä, vaikka epäasiallista kohtelua joutuisikin katselemaan vain pari kuukautta.

Timo, HR-koordinaattori teollisuustiimissä: Olin taimitarhalla ruohonleikkaajana ja taimien istuttajana. Työ ei ollut kovinkaan hohdokasta, sillä palkka oli varsin pieni ja työ fyysisesti raskasta, joka tuntui selkään sattumisena pitkien päivien jälkeen. Kaikesta huolimatta se oli ensimmäinen työpaikkani ja tuntui hienolta saada ensimmäistä kertaa omaa rahaa enemmän käyttöön. Olin samassa työpaikassa myös kaksi seuraavaa kesää ja pääsin tekemään erilaisia työtehtäviä, kuten taimiston myyntiä. Tämä osoitti, että hoitamalla kaikki työt hyvin, on myös mahdollisuus saada erilaisia ja mukavampia työtehtäviä.

Tässä vielä muutamia vinkkejä kesätöiden hakuun:

  • Kannattaa hakea rohkeasti erilaisia paikkoja!
  • Työkokemuksen puute ei ole este, sillä kesätyöt ovat oiva ponnahduslauta työelämään.
  • Mieti, millaisia taitoja olet kartuttanut opintojen tai harrastusten kautta. Niistä on varmasti hyötyä myös kesätöissä!

Usein yksi jännittävimmistä osioista työnhaussa on varsinainen työhaastattelu.
Tässä muutama tärppi onnistuneeseen haastatteluun:

  • Ole ajoissa paikalla, jotta teet hyvän ensivaikutelman.
  • Ei haittaa, vaikka tilanne jännittää, sillä työhaastattelu on aina kaikille jännä paikka. Meidän tehtävämme on luoda rento ja mukava ilmapiiri haastatteluun ja me autamme sinua onnistumaan haastattelussa!
  • Kysy rohkeasti! Työhaastattelu on myös sinulle tilaisuus kysyä lisää yrityksestä, työtehtävistä sekä toimintatavoista. Kysymysten avulla voit osoittaa, että olet aidosti kiinnostunut kyseisestä paikasta. Rekrytoija vastaa mielellään kysymyksiisi.

Onnea kesätyönhakuun, nähdään työhaastatteluissa!