Helsingin SomeSissien kesätyökokemus part 1

Ronjan kokemus

Kaksi viikkoa SomeSissinä hurahti nopeasti! Jo heti maaliskuun työhaastattelusta jäi hyvä fiilis ja haastattelija, joka myöhemmin myös toimi meidän apuna oli huippu tyyppi!

Ekana päivänä tulin töihin yksin, koska aloitin muita Sissejä aiemmin. Sain tehdä toimistotöitä, esimerkiksi järjestellä papereita, joka oli itseasiassa oikein mukavaa puuhailua, vaikka toimistotyöt eivät ehkä itseäni tavallisesti houkuttelekaan. Kaikki työntekijät ottivat minut hyvin ja iloisesti vastaan ja huomasin, että ainakin Helsingin toimipisteellä on mahtava WorkPower-porukka kasassa!

Maanantaina tapasin muut SomeSissit, ja tulimme alusta alkaen hyvin toimeen. Ensimmäinen päivä meni markkinointituotteiden pussittamisessa ja jutellessa, tutustuen muihin sisseihin.

Oikeastaan koko ensimmäisen viikon ajan jaettiin markkinointimateriaaleja autoihin ja pyöriin. Lisäksi, joka päivä pääsimme ideoimaan someen postauksen, joka sitten julkaistiin Instagramissa. Ensimmäinen viikko oli nopeasti taputeltu ja tikkareita tuli pakattua ja jaettua satoja!

Toisella viikolla suunnittelimme videoita ja pidimme steissipäivän, jossa ihmiset pääsivät pyörittämään onnenpyörää. Videoiden miettiminen oli hauskaa, niiden tekemisessä saatiin vapaat kädet ja oman luovuutensa sai päästää valloilleen. Samalla viikolla pääsimme ”työmatkalle” Tampereen toimipisteeseen. Siellä saatiin editoitua aiemmin kuvatut videot, eli tehtyä sitä ihan oikeaa SomeSissin työtä. Ihan turistina ihmettelin Tamperetta ja Tampereen isoa toimipistettä.

Steissipäivänä ihmisten kanssa jutteleminen ja ilo etenkin lasten silmissä pyörää pyörittäessä teki päivästä mieleisen. Pääpalkintoina olevat kesäkassit menivät kuumille kiville ja oli hauskaa ilahduttaa ihmisiä niinkin pienillä asioilla kuin tikkarit.

Kokonaisuudessaan kaksi viikkoa SomeSissinä oli mahtava kokemus. Opin uutta markkinoinnista ja sain tutustua moniin uusiin ihmisiin. Täytyy myöntää, että kaksi viikkoa sissinä oli ehdottomasti paras toivomani kesätyö ja voin todellakin suositella tehtäviä muille nuorille!

Jennyn kokemus

SomeSissinä työskentely oli kokonaisuudessaan hauskaa. WorkPowerin työyhteisö oli erittäin vastaanottava jo heti ensimmäisestä päivästä lähtien. Meille neuvottiin työtehtävät hyvin ja aina sai kysyä ihan avoimesti, jos jokin oli epäselvää.

Erilaiset persoonat tuovat työympäristöön monipuolisuutta. SomeSissinä olo vaatii tietynlaisia asioita tai piirteitä työntekijältä:

  • Ahkeruus on tärkeää jokaisessa työssä. Kokosimme markkinointimateriaaleja ja työ piti saada ajallaan tehdyksi.
  • Luovuuden avulla voi erottautua joukosta ja saada aikaan mielenkiintoisempaa materiaalia. Saimme pareittain suunnitella ja toteuttaa työhön liittyvän videon kokonaan itse, mikä oli hauskaa.
  • Erilaisten ihmisten kanssa toimeen tuleminen ja sosiaalisuus ovat aina plussaa tällaisessa työssä. Kiertelimme kaduilla ja vastaantulijat saattoivat tulla juttelemaan ja kyselemään aiheesta, mikä oli kivaa vaihtelua.

WorkPowerilla työskentely oli todella kiintoisaa ja opin uusia asioita. Suosittelen kaikkia innokkaita hakemaan SomeSissiksi!