Helsingin SomeSissien kesätyökokemus

SomeSissi taipaleemme alkoi maanantaina 5.6. Saavuimme kaikki Helsingin toimistolle kymmeneksi, jossa meitä vastassa oli Ilmo ja Mari. Ensimmäinen päivä alkoi tutustumisella toimiston väkeen sekä perehdytyksellä.

Pääsimme heti työn makuun, sillä aloitimme markkinointituotteiden valmistamisen tulevia päiviä varten. Seuraavat päivät kuluivatkin polkupyörökampanjan ja toimistovideon suunnittelun merkeissä. Kuvasimme ensimmäisen viikon päätteeksi toimistovideon ja kaksi asiakasvideota.

Toinen viikko vei meidät Helsingin rautatieasemalle, jossa järjestimme markkinointitempauksen onnenpyörän merkeissä. Oli mukava päästä tapaamaan ihmisiä ja levittämään WorkPower-tietoisuutta.

Mielenkiintoisin asia reilu kahden viikon aikana oli asiakasvideoiden kuvaaminen. Pääsimme tutustumaan uusiin yrityksiin ja haastattelemaan alan ammattilaisia.

Workpowerin SomeSissi kokemus oli hieno. Saimme työkokemusta monipuolisista työtehtävistä. Kokemuksistamme on varmasti hyötyä tulevaisuudessa.

Lauri: Kokemukseni WorkPowerilla on ollut ainutlaatuinen. 2 viikon työsuhteeseen on mahtunut paljon monipuolisia työtehtäviä. Kokonaisuutena työtä on vaikea verrata mihinkään muuhun työhön. Olemme olleet kaupungilla jakamassa tikkareita ja flyereita sekä Porvoossa ja Keravalla kuvaamassa haastatteluvideoita. Ehdottomasti paras työkokemus tähän mennessä. Tiimihenki oli hyvä ja kaikilla tuntui olevan hauskaa.

Ruth: Ensimmäisellä viikolla kävimme jakamassa flyereitä ja tikkareita polkupyöriin eri puolille Helsinkiä. Olemme kuvanneet myös erilaisia videoita yrityksistä ja toimistostamme, mikä on mahtavan tiimimme ansiosta ollut todella hauskaa. Pääsimme jopa käymään Porvoossa. Kokemuksena työ oli mielenkiintoista ja palkitsevaa. Uskon että työstä on paljon hyötyä tulevaisuuden varalle.

Ilona: Hain WorkPowerille SomeSissiksi, koska työ vaikutti mielenkiintoiselta ja erilaiselta kun monet muut kesätyöt. Sitä se ehdottomasti olikin! Kymmenen päivän ajan saimme tehdä kaikenlaista pyörä- ja autokamppiksista videoiden tekemiseen ja onnenpyörän pyörittämiseen steissillä. Saimme vapaat kädet toteuttaa työtehtävät omalla tyylillämme ja paljon vapautta niiden suorituksessa. Työskentelimme tiiviissä ryhmissä, joissa kaikkien ideat kuultiin ja opimme uutta toisiltamme. Kokemukseni WorkPowerilla kesätöissä oli unohtumaton. Sain mainiota työkokemusta, uusia ystäviä ja työ oli hauskaa. Mitä muuta voisi pyytää?

Ida: Kesätyö Workpowerilla on ollut paras työkokemukseni tähän mennessä. Somesissin työ oli hyvin monipuolista: videoiden kuvausta ja editointia, flyereiden jakamista, onnenpyörän pyörittämistä… Saimme viettää paljon aikaa ulkona, kun sää sen salli. Hommia ei myöskään tarvinnut tehdä yksin, vaan aina joku toinen oli auttamassa. Kaikki Somesissi-porukasta olivat mukavia sekä motivoituneita – on ollut hauskaa työskennellä yhdessä. Aikuiset työntekijät luottivat taitoihimme, mutta olivat kuitenkin valmiita auttamaan, jos tuli jotain ongelmia. Näiden 10 päivän aikana olen kehittynyt paremmaksi työntekijäksi ja oppinut vastuuta. Nyt voi hyvällä mielellä rentoutua loppukesän!

Sanni O: Olin WorkPowerilla kesätöissä SomeSissinä 10 päivän ajan Helsingissä. Näiden kymmenen päivän aikana olen tehnyt asiakasvideoita, valmistellut markkinointimateriaaleja, sekä mainostanut WorkPoweria eri tavoin. Mieleeni on jäänyt erityisesti pyöräkampanja, jonka aikana jaoimme monia satoja flyereita pyöriin kauniilla kesäkelillä. Työ WorkPowerilla on ollut kiinnostavaa. Työn sisältö on ollut vaihtelevaa ja aika on kulunut todella nopeasti. Olen oppinut ottamaan enemmän vastuuta ja etenkin omissa aikatauluissa pysyminen on ollut meidän vastuulla. Haastavinta työjaksossa oli onnenpyöräkampanjassa saada ihmiset pysähtymään pyöräyttämään WorkPower-onnenpyörää. Samalla se oli kuitenkin myös opettavainen kokemus ihmisläheiseen työhön liittyen.

Koko WorkPowerin työporukka oli nuorekas ja mukava. He ottivat meidät kesätyöntekijät hyvin vastaan. Työstä jäi palkan lisäksi käteen hyviä kokemuksia, uusia kavereita ja tietenkin monia erilaisia muistoja.

Sanni M: Aloitin kesätyöt Somesissinä Workpowerilla innoissani. Työsuhteen kesto oli kymmenen päivää ja se kului hujauksessa. Työporukkaamme kuului kuusi samanhenkistä nuorta. Työhömme kuului hyvinkin erilaisia tehtäviä, niin flyerien jakamisesta videoiden editointiin. Teimme myös reissun Porvooseen, missä kuvasimme Revoco Oy nimisen yrityksen haastattelun ja aikaa jäi myös Porvoossa kiertelyyn. Ja reissun päätteeksi Workpowerin Reeta tarjosi meille jätskit! Työkokemus oli unohtumaton ja tästä saa varmasti hyvän lisän CV:seen!

Videon suunnittelu ja toteutus
SomeSissit 2017