WP360-tiimin Linda ja Heta

Haastattelijan muistilista

Työhaastattelu on yksi tärkeimmistä askeleista työntekijän valintaprosessissa. Työnhakijan odotetaan tyypillisesti valmistautuvan työhaastatteluun mutta tämä on yhtälailla tärkeää työnantajan puolelta. Lataa alta tietopaketti sekä työntekijän että työnantajan näkökulmasta onnistuneen työhaastattelun pitämiseksi.

Työhaastattelussa myös työnantaja on haastateltavana

Sujuvasti toteutetun haastattelun avulla työnantajalla ja työnhakijalla on mahdollisuus selvittää, vastaavatko hakijan taidot, kokemus ja persoonallisuus haetun työn vaatimuksia. Samalla kartoitetaan, onko työnantajalla tarjota työympäristö sekä rooli, jollaista hakija etsii.

Haastattelu on ennen kaikkea vuorovaikutustilanne, jossa keskustelun avulla pyritään selvittämään, onko ammatillisen työsuhteen syntymiselle mahdollisuuksia. Molemmilla osapuolilla on haastattelussa tilaisuus tunnustella, kohtaavatko kemiat ja ajatukset yhteen.

Hyvän haastattelukokemuksen avulla luot tärkeitä suhteita työnhakijoihin, vaikka vain yksi hakijoista tulisi valituksi.

Kuten muitakin taitoja työelämässä, myös haastattelutaitoja on mahdollista ja myös kannattavaa parantaa.

Oppaasta löydät neuvoja muun muassa seuraaviin aiheisiin:

  • Haastatteluun valmistautuminen
  • Myynti- ja asiantuntijatehtävien TOP 5 osaamisalueet
  • Myynti- ja asiantuntijatehtäviin liittyviä roolikohtaisia haastatteluvinki

Lähettämällä lomakkeen annat meille luvan tallentaa ja käsitellä tietojasi. Voit peruuttaa suostumuksesi mahdollisiin markkinointiviesteihin kyseisten viestien kautta.

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.