Etusivu > Asiakkaalle > Henkilöstövuokraus ja rekrytoinnit

Henkilöstövuokraus ja rekrytoinnit

Elinkeinoelämän keskusliiton mukaan 71 prosenttia yrityksistä käytti vuokratyövoimaa ruuhkahuippujen ja sesonkien tasaamiseen ja 57 prosenttia paikkaamaan nopeasti tullutta työvoiman tarvetta (2013).

Tilapäisen vuokratyövoiman ohella lähes 40 prosenttia vuokratyövoimaa käyttäneistä yrityksistä kertoi, että vuokratyö toimii myös rekrytointikanavana.

Mikäli työvoimatarpeen kestoa ei tiedetä tai töiden jatkuvuus on epävarmaa, on hyvä ja helppo vaihtoehto käyttää vuokratyövoimaa. Jos toisaalta tiedetään, että työntekijä halutaan suoraan yrityksen palvelukseen, voidaan käyttää suorarekrytointia. Näiden kahden vaihtoehdon lisäksi käytetään yhä enenevässä määriin yhdistelmänä työvoiman vuokrausta, joka päättyy työntekijän rekrytoitumiseen yritykseen.

Usein tarvitaan ammattilaisia, joilla on juuri tietynlaista osaamista. WorkPowerilla on valmiit yhteydet tuhansiin ammattilaisiin, joiden joukosta saattaa löytyä juuri sopiva tekijä. Vuosittain saamme noin 20 000 työhakemusta.

Aika ajoin tulee tilanteita jolloin paikkakunnan vapaana olevien työntekijöiden ammattitaito ei riitä tarvittaviin tehtäviin. Tällöin etsintöjä laajennetaan isommalle alueelle ja etsimme muuttohalukkaita ehdokkaita koko Suomen alueelta. Mikäli Suomesta ei löydy sopivaa työvoimaa, laajennamme hakua myös ulkomaille.

Rekrytoimme työvoimaa eri puolita Eurooppaa, meidän kautta on tullut Suomeen tuhansia ammattilaisia. Eniten kauttamme työskentelee puolalaisia ja virolaisia työntekijöitä. Tulkkiemme avulla varmistamme tärkeimpien asioiden ymmärtämiset heidän äidinkielellään, mikäli työntekijöiltä ei edellytetä sujuvaa suomen- tai englanninkielen taitoa.

Palveluumme kuuluu ulkomaalaisten työntekijöiden rekisteröinnit, vuokra-asunnot kalusteineen, perehdyttäminen suomalaisiin työelämäkäytäntöihin sekä kotouttaminen paikkakunnalle. Työsuhteissa noudatamme Suomen työehtosopimuksia sekä työlainsäädäntöä. Työntekijämme asuvat Suomessa vakituisesti ja maksavat veronsa Suomeen.

Mietitkö vielä, mikä ratkaisu sopisi yrityksellenne parhaiten?
Ota yhteyttä, niin kartoitetaan tarpeenne yhdessä!